Meteoroloji’den çok sayıda il için gök gürültülü sağanak uyarısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji’den çok sayıda il için gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıld ve 9 Şubat hava durumu tahminlerine yer verildi.

Haberler 9 Şubat 2024 0
Meteoroloji’den çok sayıda il için gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıld ve 9 Şubat hava durumu tahminlerine yer verildi. İşte yurt genelinde hava durumu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale hariç), Güneydoğu Anadolu (Siirt hariç) ile Muğla, Tokat, Dersim, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Antalya'nın doğusu ile Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç