Meteoroloji'den 25 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji'den 25 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Mayıs hava durumu tahminleri yayımlandı ve 25 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı verildi.

Haberler 18 Mayıs 2023 08:15 0
Meteoroloji'den 25 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Son dakika: Meteoroloji'den 25 il için kuvvetli yağış uyarısı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu tam 25 il için kuvvetli fırtına ve yağış uyarısı verildi. İşte 18 Mayıs hava durumu tahminleri.

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Konya ve Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Van'ın doğu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu,(İstanbul, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya'nın kuzeyi, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu,(İstanbul, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya'nın kuzeyi, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç