Meteoroloji'den 20 il için kuvvetli yağış uyarısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji'den 20 il için kuvvetli yağış uyarısı

Son dakika: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 20 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Haberler 28 Mart 2023 19:06 0
Meteoroloji'den 20 il için kuvvetli yağış uyarısı

Son dakika: Meteoroloji'den 20 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklandı. İç Anadolu Bölgesi'nde, 29 Mart Çarşamba günü yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların zamanla Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri, Yozgat ve Sivas çevreleri, Ankara'nın ve Kırıkkale'nin güney ilçeleri ile Karaman'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Sivas ve Yozgat'ın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) bekleniyor.

Kar yağışlarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğinin altını çizen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini bildirdi.

Karadeniz Bölgesi'nde ise beklenen yağışların bu gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm) şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Trabzon'un, Giresun'un ve Ordu'nun iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Tokat çevreleri) ile Bolu'nun yüksek kesimlerinde ise yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) bekleniyor. Soğuk havanın cuma gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Karadeniz'deki kuvvetli yağışların etkisini kaybetmesi için perşembe sabah saatlerini beklemek gerekiyor. Ancak, etkisini kaybetse de soğuk havanın bölgede bir süre daha devam edeceği öngörülüyor. Bu nedenle, vatandaşların kuvvetli yağışlar sırasında ve sonrasında da dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç