Meteoroloji Uyardı: Gök Gürültülü Sağanak yağış Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji Uyardı: Gök Gürültülü Sağanak yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 2 Ekim Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımlayarak sağanak yağış uyarısında bulundu.

Son Dakika 2 Ekim 2022 09:41 0
Meteoroloji Uyardı: Gök Gürültülü Sağanak yağış Geliyor

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü saat verdi. Kuvvetli yağış geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 2 Ekim Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımlayarak sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmeye göre; Öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu ve Karabük çevreleri ile Bolu'nun kuzeyinde, akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli yağış olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara ile zamanla iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve doğusunda, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında, gece Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve fırtına ( 50 - 80 km / sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu ve Karabük çevreleri ile Bolu'nun kuzeyinde, akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara'nın güney ve doğusunda, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında, gece Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa) bekleniyor. İç kesimlerde batı ve güneybatı zamanla kuzeybatı, Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç