Meteoroloji Uyardı! Basra Sıcakları Geliyor! Havalar 46 Dereceyi Görecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji Uyardı! Basra Sıcakları Geliyor! Havalar 46 Dereceyi Görecek!

Türkiye'ye Eyyam-ı Bahur'dan sonra bir sıcak hava dalgası daha geliyor! Havalar 46 dereceyi görecek. İşte haberin detayları...

Yaşam 12 Ağu 2023 21:45 0
Meteoroloji Uyardı! Basra Sıcakları Geliyor! Havalar 46 Dereceyi Görecek!

Türkiye bir süredir "Eyyam-ı Bahur" sıcaklarının etkisi altındaydı. Sıcaklıklar birkaç gün düştü ancak yeni bir sıcak hava dalgası daha geliyor. Hava sıcaklıklarının 46 dereceye çıkması bekleniyor.

Türkiye, Basra'dan gelecek yeni hava dalgasıyla pazar gününden itibaren tekrar sıcaklıklar artacak. Meteoroloji Uzmanı Mehmet Özdemirci'nin aktardığı bilgilere göre; Marmara bölgesinde yer yer lokal yağışlar beklenirken, özellikle deprem bölgesinde aşırı sıcaklar bekleniyor. Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'da mevsim normallerinin 6 ila 8 derece arasında sıcaklıkların yaşanması tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR 46 DERECEYİ BULACAK
Hatay'da sıcaklıkların 40 dereceyi aşması beklenirken, Malatya'da benzer sıcaklıklar bekleniyor. Kahramanmaraş'ta ise önümüzdeki günlerde 45-46 derecelerin görülmesi bekleniyorken, yeni bir sıcaklık rekoru kırılabilir.

MARMARA BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU
Sıcaklıklar, önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinde seyredecek. Bölgede sıcaklıkların 28-30 derece arasında olması bekleniyor. Marmara'da önümüzdeki günlerde yer yer hızı 60 kilometreye varan rüzgar bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU
Ankara'da gelecek hafta sıcaklıkların 37 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

KARADENİZ BÖLGESİ
Bölgede yer yer sağanak yağış beklenirken, sıcaklıklar genellikle mevsim normalleri civarında seyredecek. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde görülecek aşırı sıcaklar nedeniyle uzmanlar öğle 12 ile 15 arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması yönünde uyarılar yapıyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç