Meteoroloji O Şehirleri Çığ İçin Uyardı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji O Şehirleri Çığ İçin Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün X hesabından yaptığı açıklamada; o şehirlerde kuvvetli kar yağışı ve çığın olabileceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Haberler 5 Şubat 2024 19:35 0
Meteoroloji O Şehirleri Çığ İçin Uyardı!

Ülke genelinde havalar ısınacak derken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni bir uyarı yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğu bölgeleri için önemli bir hava durumu uyarısında bulundu. MGM X hesabından, gece saatlerinde başlayıp iki gün boyunca devam etmesi beklenen hava olayı için uyarı yayınladı.

ÇIĞ UYARISI VERİLDİ
Bölgede beklenen yoğun kar yağışı için uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çığ beklendiğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 05 Şubat 2024 tarihli uyarıda şu ifadelere yer verdi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Bayburt çevreleri, Erzurum ve Kars illerinin kuzeyinde kuvvetli (10-20 cm), Ardahan'da yoğun (20-50 cm) kar yağışı bekleniyor. Bölgede rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç