MESS 15 maddeyi kabul etti: Metal işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinden ilk kararlar çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MESS 15 maddeyi kabul etti: Metal işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinden ilk kararlar çıktı

Son dakika haberi: Metal işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başladı ve ilk toplantı yapıldı. İlk toplantıda 15 madde kabul edildi ve yeni toplantının ne zaman yapılacağı açıklandı.

Çalışma Hayatı 28 Eylül 2023 08:24 0
MESS 15 maddeyi kabul etti: Metal işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinden ilk kararlar çıktı

Metal işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başladı: İlk toplantı sonrası açıklama geldi.

Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş ile patron sendikası MESS arasında metal işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başladı. İlk resmi görüşme yapılırken toplantıdan sonra ilk detaylar da geldi.

150 bine yakın işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmesi, İstanbul'da MESS merkez ofisinde yapılan toplantıda 15 idari madde kabul edildi ve sonraki toplantı tarihi de açıklandı.

Toplu sözleşme görüşmesi öncesinde sendika, taleplerini MESS ile paylaştı ve zam başta olmak üzere birçok yeni hak talep edilmişti. Hazırlanan taslak metne baktığımızda 65 liranın altında olan saat ücretlerinin 65 liraya çıkarılması, daha sonra maaşlara ilk 6 aylık süreç için yüzde 80 zam yapılması talep edildi.

20 snee ile sınırlı olmak üzere her kıdem yılı için saat ücretine 3 lira artış, diğer aylarda ise enflasyona dayalı zam yapılması istendi. Sosyal haklara ise yüzde 150 oranında zam ypaılması ve toplam zammın yüzde 119.05 olması istendi.

Bunların yanı sıra Eylül ayından sonra ise 5 bin lira avans talep edildi.

Öz Çelik İş Sendikası Türk Metal Sen ile aynı taslağı verdi ve ek olarak vergi dilimlerine düzenleme gelmesini, yüzde 15'lik kısmının MESS tarafından karşılanması ve tamamlayıcı sağlık sigortasının aile bireylerini de kapsaması istendi.

Sizce maaş zammı ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YENİ TOPLANTI NE ZAMAN?

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni toplantı 10 Ekim 2023 Salı günü saat 10.30'da MESS ofisinde gerçekleştirilecek. TİS kararı çıktığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç