Meslekten men edilen doktorun zayıflama ameliyatı yaptığı kadın hayatını kaybetti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meslekten men edilen doktorun zayıflama ameliyatı yaptığı kadın hayatını kaybetti

Meslekten men edilen doktorun ameliyatına girdiği hasta hayatını kaybetti. Olay ile ilgili inceleme başlatıldı.

Sağlık 26 Mayıs 2024 0
Meslekten men edilen doktorun zayıflama ameliyatı yaptığı kadın hayatını kaybetti

Kamudan men edilen doktor ameliyata girdi.

İstanbul ve Tekirdağ'da hasta bebeklerini para karşılığı anlaştıkları özel hastane servislerine sevk eden ve devleti milyonlarca lira zarara uğratan şebekeye operasyon düzenlend. 6 ay boyunca devam eden teknik ve fiziki takipten sonra polis ekipleri, meslekten men edilen ve doktorluk yapması yasak olmasına rağmen ameliyatlara giren doktoru tespit etti.

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis özel hastaneye operasyon düzenledi. Başhekim ile lisansı iptal edilen bir doktor arasında geçen konuşma dikkatleri çekerken başhekimin bir hastanın zayıflama ameliyatı geçireceğini ve ameliyatı cep telefonuyla aradığı doktorun yapmasını istediğini söyledi. Konuşma devamında ise başhekim, hastanede görev yapan gerçek doktorla konuştu ve ameliyata girmiş gibi göstererek evrakları imzalamasını istedi.

Geçen Aralık ayında bir hastanın zayıflama ameliyatı olmak için başhekim ile irtibata geçtiği, başhekimin ise meslekten men edilen doktorla iletişime geçerek, "Bir obezite ameliyatı var. Sen yapar mısın?" dediği öğrenmildi.

Gerçek doktora bir miktar para verildi ve ameliyatı o yapmış gibi gösterildi. Ameliyattan sonra rahatsızlanan kadın hayatını kaybetti. Kadının ailesi şikayetçi oldu.

Yapılan inceleme sonrası imzası olan doktorun ameliyatı yapmadığı ortaya çıktı. Doktorun ise "Biz kamera kaydı yok diye cevap yazalım. Sadece bunun cezasını çekelim" dediği belirlendi. Hastane yöneticilerinin kendi aralarında olay ile ilgili, "Eyvah abi yandık. Bu hastaneyi kapatırlar, doktor Erol'u geçtim. Meslekten men edişmiş hekimi nasıl soktun buraya" dediği öğrenildi.

Olay ile ilgili dava önümüzdeki günlerde görülecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç