Meşhur Ekonomist Remzi Özdemir Seçim Sonrası Dolar Tahminini Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meşhur Ekonomist Remzi Özdemir Seçim Sonrası Dolar Tahminini Açıkladı!

Piyasa ile ilgili yaptığı yorum ve analizlerle çoğu kişinin takip ettiği isim olan Remzi Özdemir, seçim sonrası dolarda olacakları anlattı! İşte haberin detayları...

Döviz 15 Mart 2024 0
Meşhur Ekonomist Remzi Özdemir Seçim Sonrası Dolar Tahminini Açıkladı!

Türkiye ekonomisinde beklentiler seçim öncesi ve seçim sonrası olmak üzere ikiye ayrıldı. Seçim öncesinde insanlar fiziki dolar taleplerinde büyük bir istek gösteriyorlar. Türk lirasında kalmak istemeyenler döviz bürolarının önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Dolar kurunda çok ciddi yükselişler beklenirken ünlü ekonomist Remzi Özdemir yaşanan sürece dair çok dikkat çekici bir analiz ile kritik tespitlerde bulundu.

DOLAR KURU 50 TL OLUR MU?

Dolar kurundaki mevcut durumu değerlendiren Remzi Özdemir, “Dolar kurunda geçtiğimiz hafta bir iddiada bulunmuştum. Döviz bürolarında uzun kuyruklar oluşmuştu. Herkes dolar kurunun 50 TL, 60 TL, 70 TL olacağına inanıyorlardı. Türkiye’de Türk lirası çok değerli, bu bir gerçek. Çünkü Merkez Bankası enflasyonun altında dolar kurunun artışına izin veriyor. Ancak şu anda dolar kurunun 50 TL olmasını gerektirecek bir finansal gelişme yok. İnsanlar dolar için döviz bürolarına koşmuyorlar. İnsanlar Türk lirasına güvenmiyorlar ve hızla bundan çıkmak istiyorlar.” dedi.

Dolar neden düşüyor, değer kaybı sürecek mi? - BBC News Türkçe

DOLAR ALANLAR DİKKAT!

Dolar alanlara uyarıda bulunan Remzi Özdemir, “Döviz bürolarında dolar işlemi yapanlar genellikle düşük tutarlarda işlem yapan vatandaşlardı. Bu tehlikeli bir durumdur. Bu bir likidite krizine neden olabilir. Ancak bunlar kurumsal satıcı ile karşılandı. İnsanları uyardım ve dikkat etmelerini söyledim. Bir anlamda patron satışı yapıldı. Ellerindeki doları vatandaşa sattılar.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU DÜŞMEZ!

Dolar kurunun düşme ihtimalinin olmadığını söyleyen Remzi Özdemir, “Mısır, Türkiye’deki dolar talebinde etkili oldu. Biz Mısır ile benziyoruz ama henüz Mısır olmadık. Devalüasyon pek olası değil. Dolar kuru düşmeyecek, bunu bilmemiz gerekiyor. Swap piyasaları açılmadığı sürece Merkez Bankası dolar kurunu sonsuza kadar kontrol edebilir. Şu anda ortalık gayet sakin.” şeklinde konuştu.

ABD'de enflasyon artarken Türkiye'de dolar neden değer kazanmayı  sürdürüyor? | Euronews

SEÇİM SONRASI DOLAR KURU TAHMİNİ!

Seçim sonrası dolar kuru tahmini yapan Remzi Özdemir, “Seçimlere dolar kurunun 32 TL’den gireceğini aylardır söylüyorum ve dediğim de çıktı. Seçimden sonra ne olacağı ise en çok merak edilen konu oldu. Dolar kuru grafiğine bakın cetvelle çizilmiş gibi yukarıya gidiyor. Enflasyonun altında dolar kurunun çıkışına izin veriliyor. Seçimlerden sonra dolar kurunda belki enflasyon kadar artışa izin verilebilir. Bu da çok büyük bir kur sıçraması getirmez. En fazla 36 TL olur. Sonrasında uzun bir süre dolar kuru yatay kalabilir.” dedi.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç