Mesai saatlerinde uyuyan işçiye Yargıtay'dan kötü haber: Cezası belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mesai saatlerinde uyuyan işçiye Yargıtay'dan kötü haber: Cezası belli oldu

Son dakika haberi: Yargıtay'dan işçilere kötü haber geldi. Mesaide uyuyan işçiler, toplu olarak tazminatsız kovuldu.

Mesai saatlerinde uyuyan işçiye Yargıtay'dan kötü haber: Cezası belli oldu

Uyuyan personel işten kovuldu.

Yargıtay'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen haberi Akşam Gazetesi'nden Okan Güray Bülbül kaleme aldı. Birçok işyerinde 24 saatlik çalışmalar yapılırken havalimanı hastane gibi yerlerde bazı personeller 24 saatlik vardiyada çalışıyor.

Öte yandan bazı fabrika ve imalathanelerde gece de üretime devam ediliyor. Bu şekilde işyerleri, iş sağlığı ve güvenliği yönünden de tehlikeli sınıfta oluyor.

Yargıtay kararına baktığımızda bir grup işçi, çalıştığı yeri terk edip başka bir yere geçti ve uyudu. Bu kamera kayıtlarına da yanıdı ve işveren bunları gördü. İşveren daha sonra bu görüntüleri kanıt göstererek işçileri tazminatsız şekilde işten kovdu.

İşçiler durumu mahkemeye taşıdı ve yerel mahkeme, işçinin kendi kontrol ve gözetiminde olduğu tezgahı çalşır durumda bırakarak hiç kimseye haber vermeden uyumasının işi tehlikeye atabileceğini bildirdi ve kovmayı doğru buldu.

Daha önce bu konuda farklı kararlar verilmesi nedeniyle işçiler durumu istinafa taşıdı. İstinaf mahkemesi de yerel mahkemenin kararını doğru buldu. Bu sefer dosya Yargıtay'a gitti.

Yargıtay ise bu konuda emsal karara imza attı. Söz konusu emsal kararda Yargıtay, işten çıkartılmaların doğru bir karar olduğunu bildirdi.

Söz konusu kararda Yargıtay, işçinin çalıştığı yeri terk edemeyeceği, terk edecek olması durumunda işini başkasına devretmesi gerektiğini söyleyerek tazminatsız kovulmayı haklı buldu.

Sizce karar doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç