Mesai Saatleri Düzenleniyor: Kamu ve Özel Sektörde Çalışma Saatleri Değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mesai Saatleri Düzenleniyor: Kamu ve Özel Sektörde Çalışma Saatleri Değişiyor

Kamu ve özel sektörde çalışma saatleri ile ilgili düzenleme açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 18 Tem 2022 14:23 81
Mesai Saatleri Düzenleniyor: Kamu ve Özel Sektörde Çalışma Saatleri Değişiyor

Kamuda ve özelse çalışma saatleri değişiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklaması yaptı ve çalışma saatlerine ilişkin çok önemli ifadeler kullandı. Açıklamasında çalışma saatlerinin değştirilmesi mesajını veren Bakan Bilgin, belirli bir saatin üzerinde kişilerin evden çalışabileceğini söyledi. 

"8 saati biz normal olarak algılamaya başladık. Oysa yeni teknolojiler, insanın emeğini ikame eden yeni bilgiler üretim sürecine girdikten sonra 8 saat mesai artık eski alışkanlığımızın bir parçası olarak duruyor diye düşünmemiz, eleştirmemiz lazım." diyerek açıklama yapan Bakan Bilgin,6 saatlik çalışmadan sonra kalan işlerin evden yapılabileceğini söyledi. 

Bundan 25 yıl sonra muhtemelen 6 saatin altında bir sürenin işyerinde geçirileceği, kalan sürenin ise evde çalışarak değerlendirilebileceğini söyleyen Bakan Bilgin, bunun kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, "Teknoloji emeği ikame ettikçe, teknoloji üretim sürecinin mekanla bağını kopardıkça bu değişmeler kaçınılmaz olarak ortaya çıkacaktır." dedi.

UZAKTAN ÇALIŞMAYA ÖZEL SOSYAL GÜVENCE

Uzaktan çalışmadaki sıkıntılara değinen Bakan Bilgin, "Nedir bu sorunlar? Bir defa çalışanların güvencesini sağlamak. Kişi uzaktan çalışıyor ama bunun sosyal güvenliği ne olacak, sağlık sigortası ne olacak? Çalışma hukukundan kaynaklı kazanımları ne olacak? Bunların yeniden düzenlenmesi lazım. Bu konuda güvenceli esneklik kavramı ortaya çıkıyor" dedi. 

8-5 GERİDE KALDI

Mesai saatlerinde 8-5'in geride kaldığını söyleyen Bakan, "Biz, bu konudaki akademik çalışmalardan istifade ederek mevzuatımızı yeniden düzenlemek durumundayız. Buradaki değişim sorumluluğu bizlere ve Meclis'e düşüyor. Netice itibarıyla insanların 12 saat, 14 saat zorla çalıştırıldığı günler geride kalmıştır. Bugün 8-5 mesaisinin geride kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu da değişimi açıklamaya yeterli değil. Aynı mekanda toplanıp, üretim sürecine katkı verme anlayışı ve geleneğinin de aşınmış olduğu bir dönemden geçiyoruz."" dedi.

MESAİ SAATLERİ NE OLACAK?

Kamu ve özel sektörde , mesai saatlerine düzenleme çağrısı yapan ve mecliste bu konuda çalışma yapılacağını söyleyen Bakan, düzenleme için meclisi işaret etti. Sizce mesai kaç saat olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Gelişmeler geldikçe , yeni mesai saatleri belli olunca takipçilerimizle paylaşacağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (81)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
10.00-15.00 arası olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sadece kamu çalışanları için düzenleme yapılan bir kurum malesef.Sadece kamu calışanları mı var bu ülkede
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devlet sadece kamu da çalışan İNSAN Lara göre düzenleme yapıyor malesef.Özel sektördeki memur yada işçi kesim kesinlikle umutları da değil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
12 saat çalışanlara da birşey yokmu ?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu karar sadece bayan çalışanlarımıza geçerli olmalı çünkü bayanlar 10 12 saat iş yerinde sonrada evde çalışıyor üstelik haftanın 6 günü tam gün çalışan bayanlar var mesai ödenmeden