Merkez Bankası'ndan Ev Sahiplerine Kötü Haber: Konut Fiyatları Düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Bankası'ndan Ev Sahiplerine Kötü Haber: Konut Fiyatları Düşecek

Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldı ve konut fiyatlarının düşeceğine yer verildi.

Emlak 27 Mayıs 2022 14:23 1
Merkez Bankası'ndan Ev Sahiplerine Kötü Haber: Konut Fiyatları Düşecek

Merkez Bankası, konut fiyatlarında düşüş beklediğini açıkladı.

Ev almak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklamasında ev fiyatlarında normalleşmenin beklendiğine yer verildi. Merkez Bankası yaptığı açıklamada yeni Finansal İstikrar Raporunu yayımladı ve konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmelere yer verildi. 

KOUNTTA REKOR

Konut fiyatlarında son dönemlerde rekor üstüne rekor kırıldı. Son olarak açıklanan konut kredisi faiz indirimi sonrası ev fiyatlarına bir zam daha geldi ve fiyatlar yüzde 10 ile 30 arasında bir oranda artış gösterdi. Bu artışı yapan 64 bin kişinin tespit edildiği ve inceleme başlatıldığına yer verildi. 

Dünya ekonomisinde de dalgalanma yaşandığı bildirilirken

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Konut fiyatları ile kiralarının düşürülmesi için başlatılan çalışmanın önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı ERdoğan tarafından açıklanacak. 

RAPOR YAYINLANDI: FİYATLAR DÜŞECEK

Merkez Bankası tarafından açıklanan Finansal İstikrar Raporu’na baktığımızda konut fiyatlarının normalleşeceğine yer verildi. Açıklamada, “Konut piyasasında, liralaşma stratejisi ile birlikte döviz kurunda sağlanan istikrar, enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve konut arzının toparlanması ile birlikte konut fiyatlarında normalleşme yaşanması beklenmektedir.” ifadelerine yer verildi.

BİR AÇIKLAMA DAHA: 350 BİN KONUT BOŞA ÇIKACAK

Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada 200 bin evin , ülkelerine dönecek Suriyeliler nedeniyle boşalacağını söyledi. Öte yandan 150 bin sosyal konut ile 150 bin ailenin ev sahibi olacağı bildirildi. 350 binden fazla konut ile birlikte ev fiyatlarının düşmesi bekleniyor. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ulkede herkes fırsatçı, sehirin en berbat semtinde , evin ici tarihten kalma leş, 3 bin kira yazmış 1000 TL kirası olan evi 2 ayda 3000 tl yaptılar takibe aldığım ilanlar bunlar. Yazik günah be kardeşim. İstanbul allaha emanet zaten. Bizim ev sahibi 2 bin TL zam istiyor :))