Merkez Bankası'ndan 500 TL'lik Banknot ve 5 TL'lik Demir Para Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Bankası'ndan 500 TL'lik Banknot ve 5 TL'lik Demir Para Açıklaması

Son dakika haberi: Merkez Bankası'ndan 500 TL'lik banknot ve 5 TL'lik demir paralar hakkında açıklama geldi.

Döviz 28 Nisan 2022 11:43 2
Merkez Bankası'ndan 500 TL'lik Banknot ve 5 TL'lik Demir Para Açıklaması

Merkez Bankası Başkanı'ndan 5 TL'lik demir para ve 500 TL'lik banknot çıkarılacak mı konusunda son dakika açıklaması geldi. 

Merkez Bankası Başkanı Şahap KAvcıoğlu bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında 2022 , 2023 ve 2024 yıl sonu enfalsyon beklentileri kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantıda daha sonra soru cevap bölümüne geçildi. Basın mensupları ise geçen gün bir ekonomist tarafındna ortaya atılan 500 TL'lik banknotlar ve 5 TL'lik demir paralarla ilgili hazırlık başladı iddialarını Başkan Kavcıoğlu'na sordu.

Kavcıoğlu ise basın toplantısında bu konuya ilişkin detaylara değindi ve böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi. Kavcıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir beklenti ve hazırlık içerisinde olunmadığını söyleyen Başkan Kavcıoğlu, "Böyle bir şey konuşulduğunu zannetmiyorum. Bir tane arkadaşın Tweet'iyle gündemi bu kadar ciddiye almak doğru değil. Bizim böyle bir beklentimiz, hazırlığımız yok. Ciddiye alınacak bir tarafı yok. Enflasyonun bu joktada biraz aksiyon göstermesi, bu işi çok bildiğini düşünen arkadaşların kendilerini gündemde tutmak için attığı bir Tweet."

AÇIKLAMA KİMDEN GELMİŞTİ?

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,  "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı.demişti.

Bu açıklamalar gündemde çok konuşulmuştu. Ancak Kavcıoğlu bu iddiaları yalanladı.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
stajda çalışanlar da normal bir işçi gibi her işi yaparak çalıştı stajlarında bir çalışma olduğunu anlayında artık hakkımızı verin bizimde EYT ye çalışma günlerimizin SGK da kabul edilmesini istiyoruz. Bu bir en doğal haktır hakkımızı yenmesini istemiyoruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bugün böyle bir iddiaa yok dersiniz yarın 500 tl ve 5 tl basıyoruz hayırlı olsun diye millette duyurursunuz