Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi Açıklandı

Merkez Bankası'nın faiz kararına kısa süre kala anket sonuçlandı ve Ağustos faiz beklentisi paylaşıldı.

Ekonomi 16 Ağu 2022 11:44 0
Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi Açıklandı

19 krum tahmin yayımladı: İşte Merkez Bankası faiz beklentisi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bu hafta faiz kararını açıklayacak. Piyasaların beklediği faiz kararı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bloomberg HT Araştırma Birimi'nden gelen açıklamada anketin sonuçlandığına yer verildi. 

19 kurumun katılımı ile düzenlenen anketten sabit çıktı.

AÇIKLAMA SAATİ

Merkez Bankası 18 Ağustos 2022 Perşembe günü Para Politikası Kurulunu toplayacak ve politika faizi hakkında kararını verecek. Saat 14.00'da faiz kararı kamuoyuna açıklanacak.

1 KURUM FAİZ İNDİRİMİ GELİR DEDİ

Bloomberg anketine katılan kurumlardan biri 100 baz puanlık faiz indirimi beklediğini söyledi. Geriye kalan 18 kuruluş ise faizlerin yüzde 14 seviyesinde sabit tutulmaya devam edeceğini söyledi.

YIL SONU TAHMİN

Sene sonu tahminleri de geldi. 15 kurumun medyan beklentiisne baktığımızda faizlerin sene sonuna kadar sabit tutulacağı beklentisi mevcut. Kalan 4 şirketin beklentisine baktığımızda ise en düşük sene sonu yüzde 9 'lara inen bir faiz beklendiği görüldü. 

BİR KURUMDAN REKOR BEKLENTİ

Bir kurum ise politika faizinin bundan sonra arttırılacağını ve sene sonuna kadar yüzde 40 seviyelerini göreceğini söyledi. 

Son 7 yoplantıda da faiz kararını değiştirmeyen Merkez Bankası'nın bu ayki faiz kararı Perşembe açıklanacak. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç