Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor: Faiz sabit kalırsa dolar, altın borsa ne olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor: Faiz sabit kalırsa dolar, altın borsa ne olur?

Merkez Bankası faiz kararına kısa süre kaldı. Peki faiz artırımı olursa dolar, altın ve borsa ne olur? İşte gelen son dakika bilgileri.

Ekonomi 19 Nisan 2024 14:43 0
Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor: Faiz sabit kalırsa dolar, altın borsa ne olur?

Merkez Bankası faiz kararına kısa süre kaldı. Peki faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ne olacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Nisan 2024 faiz kararına kısa süre kaldı. Önümüdeki hafta Perşembe günü açıklanacak faiz kararına kısa süre kala vatandaşlar, faiz kararının ne olacağını araştırmaya, saat kaçta açıklanacağını sormaya başladı. Peki faiz kararı ne zaman, saat kaçta? Faiz artırımı gelir mi? Gelirse borsa altın dolar ne olur?

SON TOPLANTIDA SÜRPRİZ 500 BAZ PUAN GELMİŞTİ

Geçen ay Merkez Bankası Başkanı değişikliği sonrası yapılan ilk toplantıda 500 bazp uanlık faiz artırımı çıkmıştı. Karar şu şekilde açıklanmıştı:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir. Kurul ayrıca, operasyonel çerçevede değişikliğe giderek, Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranlarının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 300 baz puanlık bir marj ile belirlenmesine karar vermiştir"

PİYASA FAİZ ARTIRIMI BEKLEMİYOR

Piyasa beklenti anketi açıklandı ve son sıkılaşma adımlarından sonra Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesinin beklenmediği, faizlerin Nisan ayında sabit tutulacağı bildirildi. Bu beklentiler olursa ne olur?

Faizi nsabit kalması, piyasaları ciddi anlamda etkilemez. Faizin artması dövizi aşağı çeker, borsada kayıplara nedne olur. Faiz indiirmi ise dövizin çıkmasına ve borsada yükselişe neden olur. Faiz sabit tutulması durumunda ciddi bir değişiklik beklenmez.

Faiz artırımı durumunda dolar düşeceği için altın fiyatlarında düşüş, faiz indiriminde dolar artacağı için yükseliş beklenir.

FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Faiz kararı 25 Nisan 2024 tarihinde saat 14.00'da açıklanacak.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç