Merkez Bankası Başkanı ne kadar maaş alır? İşte Hafize Gaye Erkan'ın maaşı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Bankası Başkanı ne kadar maaş alır? İşte Hafize Gaye Erkan'ın maaşı

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın maaşı ne kadar? Merkez Bankası Başkanı ne kadar maaş alır?

Finans Magazin 16 Ara 2023 1
Merkez Bankası Başkanı ne kadar maaş alır? İşte Hafize Gaye Erkan'ın maaşı

Yaptığı kira açıklaması sonrası en merak edilen soru: Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ne kadar maaş alıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan gündem olan bir açıklama yaptı. Erkan yaptığı açıklamada kira sorununa değindi ve bunun nedenlerini, çözümünü, kiralarda düşüşün ne zaman olacağını değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'a açıklamada bulunan Erkan, arz eksikliği ve ucuz finansman olduğu için kiraların ciddi şekilde yükseldiğini söyledi. Dengenin bozulduğunu söyleyen Erkan, en önemli sorunun sosyal konut arzı olduğunu söyledi.

Sosyal konutlarda yaşanan azalış sonrası ev sayısının azaldığı, ev alamayan vatandaşların kiralık ev aradığını ve bunun da talebi artırdığını, tüm bu durumların birleşmesi sonrası kiraların ciddi seviyelere kadar çıktığını söyledi.

Gaye Erkan'ın bu açıklamasında söylediği bir cümle gündem oldu. Hafize Gaye Erkan açıklamasında bir insanın 10 evinin olmaması gerektiğini, 10 insanın 10 evi olması gerektiğini söyledi. İstanbul'un Manhattan'dan daha pahalı olduğunu söyleyen Erkan, İstanbul'da kiraların müthiş pahalı olduğunu, bu nedenle kiralık ev bulamadığını, bu nedenle Annesine yerleştiğini söyledi.

MAAŞI NE KADAR?

Peki Hafize Gaye Erkan ne kadar maaş alıyor? En çok araştırılan soru ise bu oldu. Son verilere göre Merkez Bankası Başkanı görevi yapan isim 161 bin lira maaş alır. 9 Haziran tarihinde göreve gelen Erkan'ın maaşı 7 bin 700 dolardı. Şimdi 5 bin 500 dolar civarında.

85 BİN DOLAR MAAŞLIK İŞİ REDDEDİP TÜRKİYE'YE GELDİ

Hafize Gaye Erkan'ın, kendisine gelen 85 bin dolar maaşlık işi reddederek Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Bu hikayeye İnanan var mı Ben inanamadımda