Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Döviz kurunda herhangi bir hedefimiz yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Döviz kurunda herhangi bir hedefimiz yok

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yaptığı son dakika açıklamasında döviz kurunda herhangi bir hedefleri olmadığını söyledi.

Döviz 20 Ocak 2023 18:35 0
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Döviz kurunda herhangi bir hedefimiz yok

Merkez Bankası Başkanı: Herhangi bir kur hedefimiz yok.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde yaptığı son dakika açıklamasında dikkat çeken ifadeler kullandı ve TCMB'nin döviz rezervlerinde yükseliş olduğunu, bunun döviz kuruna olumlu şekilde etki ettiğini söyledi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Şahap Kavcıoğlu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe bugün bir araya geldi ve sektör sorunlarını, yapılacakları ve atılacak adımları değerlendirdi. Kavcıoğlu'na bu toplantıda sektörün talepleri de iletildi.

Küresel ekonomide beklenen resesyon ortamı ile ilgili kaygıların devam ettiğini, ancak olumlu gelişmeler yaşandığını bildiren Kavcıoğlu, döviz kurunun istikrarlı şekilde devam ettiğini söyledi. Kavcıoğlu açıklamasında Merkez Bankası'nın herhangi bir kur hedefi olmadığını ve rezervlerdeki artışın döviz kuruna olumlu etki ettiğini söyledi. Kavcıoğlu açıklamasında finansman maliyetlerinin oldukça iyi olduğunu söyledi.

DÖVİZ KURU NE KADAR?

Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 18.80 TL seviyesinde seyrediyor. Euro kuru ise şu sıralar 20.37 TL seviyesinde.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç