Merkez Bankası Aralık faiz kararı ne olacak? Morgan Stanley beklentisini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Bankası Aralık faiz kararı ne olacak? Morgan Stanley beklentisini açıkladı

Morgan Stanley tarafından bir açıklama yapıldı ve Merkez Bankası faiz kararı beklentisine yer verildi.

Ekonomi 15 Ara 2023 0
Merkez Bankası Aralık faiz kararı ne olacak? Morgan Stanley beklentisini açıkladı

Morgan Stanley, TCMB faiz kararı beklentisini açıkladı.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Morgan Stanley'den bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın gelecek hafta yapacağı PPK toplantısında 250 baz puan faz artırması beklendiği bildirtildi.

Alina Slyusarchuk ile birlikte diğer banka ekonomistlerinin görüşlerinin yer aldığı rapor yayınlandı ve Ocak ayında yapılacak 250 baz puanlık faiz artırımı ile birlikte 2 ayda 500 baz puan faiz artırımı sonrası politika faizinin yüzde 45'e çıkarılacağı bildirildi.

Banka tarafından yayınlanan rapora baktığımızda analistlerin, “Önümüzdeki aya ilişkin herhangi bir spesifik sinyal olup olmadığını görmek için gelecek haftaki toplantının karar metnini izleyeceğiz” değerlendirmesine yer verildi.

Merkrez Bankası tarafından alınan sıkılaşma kararlarının gelecek hafta gelecek faiz kararı ile daha da artması bekleniyor. Ekonomistler hem Aralık ayında hem de Ocak 2024'te faiz artırımı beklediğini söyledi.

Morgan Stanley tarafından yapılan bir diğer değerlendirmede Merkez Bankası'nın 2024 sonunda enflasyonun yıllık yüzde 36 hedefine işaret edildi ve yukarı yönlü risklerin olduğunu bildirdi.

Morgan Stanley, enflasyonun Mayıs 2024'te yüzde 71 ile zirve yapacağını bildirirken Aralık 2024'te yüzde 42.3 seviyesine gerileyeceğini söyledi.

FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 21 Aralık 2023 tarihinde faiz kararını açıklayacak. Karar saat 14.00'da kamuoyuna açıklanacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç