Meral Akşener ekonomi kadrosunda yer alacak iki ismi açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meral Akşener ekonomi kadrosunda yer alacak iki ismi açıkladı

Son dakika: Meral Akşener olası iktidar değişikliğinde ekonomide görev alacak iki ismi açıkladı.

Siyaset 6 Mayıs 2023 17:38 1
Meral Akşener ekonomi kadrosunda yer alacak iki ismi açıkladı

Meral Akşener olası iktidar değişikliğinde ekonomide görev alacak iki ismi açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Akşener, FOX TV'de verdiği röportajda, olası bir iktidar değişikliği durumunda, ekonomide görev vereceği iki ismi açıkladı.

Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki partinin de iki ekonomi uzmanı belirlemesi ve bir araya gelerek son durumu gözden geçirmesi konusunda anlaştıklarını ifade etti. Akşener, kendi partisi İYİ Parti'den Birol Aydemir ve Bilge Yılmaz'ı görevlendirdiğini söyledi.

Akşener, Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak'ın da CHP tarafından belirlenen iki isim olduğunu, ancak yarın İstanbul mitinginde olup olmayacaklarını bilmediğini belirtti. Ayrıca, milletvekili adayı olan hiçbir arkadaşlarının bakan olmayacağını söyledi. Buna ek olarak, Hazine Bakanlığı birindeyse Maliye Bakanlığı'nın da bir başka kişi tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Akşener, emeklilere, memurlara ve işçilere temmuz başında en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Ancak, aldıkları oy oranına göre görev alabilecekleri alanların da olduğunu vurguladı. Rakamları öğrenerek problemi ne kadar derinleştiğini analiz edeceklerini ve buna göre revize edeceklerini söyledi.

Temel hedeflerinin Türkiye'de hiç kimsenin aç yatmaması olduğunu belirten Akşener, bu durumun sadece çocukları değil, anne babaları da etkilediğini söyledi. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
https://www.meridyenhaber.com/promosyonda-very-important-person-donemi