Memurların toplu sözleşme görüşmelerinde son durum açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurların toplu sözleşme görüşmelerinde son durum açıklandı

Memur ve emeklilerin toplu sözleşme görüşmelerinde son durum açıklandı. Yapılan açıklamada yapılan görüşmelere yer verildi.

Çalışma Hayatı 6 Ağu 2023 21:49 12
Memurların toplu sözleşme görüşmelerinde son durum açıklandı

Memur ve emeklilerin toplu sözleşme görüşmelerinde son durum nedir?

Kamu personelleri ve emeklileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 1 Ağustos tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde şimdiye kadar yaşananlar, konuşulan konulara yer verildi.

Edinilen bilgilere göre memur ve emeklileri ilgilendiren 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken Memur Sen'e bağlı hizmet kollarının taleplerinin görüşülüp sınıflandırıldığı komisyon toplantısıÇalışma Bakanlığında devam ediyor.

Komisyon çalışmalarında şimdiye kadar 9 hizmet kolunun teklifleri tasnif edildi.

Memurların özlük, sosyal ve ekonomik haklarının ele alındığı toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında devam eden toplantıların 3. gününde Memur Sen bünyesindeki Toç Bir Sen, Bayındır MEmur Sen ve Ulaştırma Memur Sen'in ilgili hizmet kollarının teklifleri ele alınarak tasnif edildi.

Bakanlık olarak kendilerine iletilen tüm talepleri önemsediklerini, gündeme aldıklarını ve çözüm yolu için toplu sözleşme masasının önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme görüşmelerini huzurlu şekilde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Memur Sen ile bağlı hizmet kollarının tekliflerinin makul olduğunu söyleyen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurların geçim sıkıntılarının arttığını ve bunun için gerek komisyon görüşmeleri gerek genel görüşmelerin uzlaşmaya yardımcı olacağını söyledi.

14 Ağustos tarihine kadar hizmet kollarının teklifleri ele alınacak. 15 Ağustos tarihinde ise Çalışma Bakanlığının teklifi belli olacak. Süreçten haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Seyyanen zam sadece geçici pansumandir.Memura atılmış en büyük kazıktır
Ziyaretçi 11 Ay Önce
şef ve müdürlükler sınavla yapılsın siyasetle yapılmasın liyakat olsun
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Emekli Zabıta Amirlerinin durumu ne olacak
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Sef kadrosu yönetici ise yönetci gibi deger verilsin şube mudüründen 10 bin tl fazla alıyor.Şef karosuna neden 3600 verilmedi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kamu mühendislerinin sorunlarını çözün