Memurların Fazla Mesai Ücretlerine Büyük Zam Geliyor: 2 Kat Artıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurların Fazla Mesai Ücretlerine Büyük Zam Geliyor: 2 Kat Artıyor

Son dakika haberi: Kamu personellerinin ek mesai ücretlerine zam yapılacağı açıklandı. İşte zam miktarı.

Kamu 18 Ekim 2022 11:57 0
Memurların Fazla Mesai Ücretlerine Büyük Zam Geliyor: 2 Kat Artıyor

Memurların fazla mesai ücretlerine zam gelecek.

Önceki gü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bir açıklama yaptı ve 2023 yılı merkezi yönetim bütçesini kamuoyuna duyurdu. Açıklamadan sonra teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Meclise sunulan söz konusu teklifin detayları da belli oldu.

Düzenlemeye göre kamu personellerinin fazla mesaiye kaldığı saat başına çalışma ücretlerinde, bu seneye göre yüzde 100 oranında artış olacak. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere memurların fazla mesaide saat başı ücretleri 2 kat artışla 5 lira 40 kuruş seviyesinde olacak. 

Kamu personellerinden bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışmakta olan personeller ile makam şoförlerine de bu ücret ödemesi yapılacak. Bu kişilere ayda 90 , genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında çalışan şoförlere ise 60 saati geçmemek üzere saat başına 5 lira 70 kuruş verilecek.

KYK'da ve üniversitelere bğalı yurtlarda çalışanların fazla mesai ücreti 5 lira 40 kuruş olacak. Mesleki ve teknik eğitim bölgelerindeki MYO'larla ilişkilendirilen ve teknik liselerde görev yapan MEB idari personellerine de ayda 100 saati geçmemek şartı ile saatte 9 lira 20 kuruş fazla mesai ücreti verilecek.

2023 yılı Merkezi yönetim bütçesinin görüşmelerine önümüzdeki günlerde komisyonda başlanacak. Komisyonda her bakanlığın ayrı ayrı bütçesi görüşülecek. Görüşmelerin tamamlanması sonrası komisyondan geçecek teklif, genel kurula gönderilecek. Bunun ardından teklif Resmi Gazete'de yayınlanarak yürrülüğe girecek.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç