Memurlara Ucuz Konut Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurlara Ucuz Konut Yapılacak

Konut fiyatlarının ve kiralarının fahişl şekilde arttığı Bodrum'da kamu personelleri için ucuza konut yapılacak.

Emlak 1 Haz 2022 22:52 0
Memurlara Ucuz Konut Yapılacak

Kira ve konut fiyatlarının rekor düzeyde arttığı ilçeye memurlar için konut yapılacak.

Son dönemlerde kira ve kontut fiyatları rekor düzeyde arttı. Rekor düzeyde artış gösteren fiyatlar nedeniyle birçok kesim ciddi şekilde mağdur oldu. Kiraların en çok arttığı yerler ise İstanubl, İzmir, Ankara ve özellikle tatil bölgeleri oldu. Bunlardan biri de Bodrum, bazı evlerin kirası 20 bin lirayı geçerken kamu personelleri, bu ilçelerde ciddi ilde barınma sorunu ile karşı karşıya kalıyor

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması yapan AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir yeni projeyi duyurdu. Demir  sosyal medya hesabı üzerinden fahişl konut fiyatları ve kiraları sonrası yaptığı açıklamada, Gürece Mahallesi'ndeki konumun bilgisini verdi ve ilçede uzun yıllardır kamu çalışanlarının yaşadığı sorunu çözeceklerini , bunun için çalışma başlattıklarını söyledi. 

Bodrum'da bulunan memurların konut bulmada zorlandığını, bu sorunu bildiklerini söyleyen ve bakanlıklar nezdinde bu konunun çözülmesi için girişimlere başladıklarını söyleyen Demir, ilk seferde 40 dönüm üzerinde bir alana 200 konutun yapılacağını ve bunun için tahsis işlemlerinin yapıldığını söyledi. 

Demir açıklamasında şunları söyledi:

"Bodrum’da uzun yıllardır kamu çalışanlarımızın yaşadığı sorunu çözüyoruz. Bodrum ilçemizde kamu çalışanlarımızın konut bulmakta zorlanmaları nedeniyle yaşadıkları sorunu Bakanlıklarımız nezdinde çözmek için girişimlerimizi başlatmıştık.

İlk etapta 40 dönümlük bir alanda 200 adetlik konutun yapımı için tahsis işlemleri gerçekleştirildi. İhtiyaca binaen lojman çalışmalarımız devam edecek. Bodrum’umuza ve bölgemize hayırlı olsun."

DİĞER İL VE İLÇELERE DE YAPILSIN TALEBİ

Kiralarda ciddi sorunlar yaşayan kamu personelleri, bu sorunun sadece Bodrum'da olmadığını, birçok il ve ilçede olduğunu, bu nedenle çözüm gelmesi gerektiğini söyleyerek çağrıda bulundu. Siz hangi il ya da ilçede sıkıntı çekiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç