Memurlara TOKi'den 4605 TL taksitle ev müjdesi geldi: Başvuru ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurlara TOKi'den 4605 TL taksitle ev müjdesi geldi: Başvuru ne zaman?

Son dakika haberi: Memurları sevindiren açıklama geldi. Gelen açıklamada TOKİ konut kampanyalarının artık memurları da kapsayacağına yer verildi.

TOKİ Başvuru 17 Ağu 2023 15:52 5
Memurlara TOKi'den 4605 TL taksitle ev müjdesi geldi: Başvuru ne zaman?

Toplu sözleşmede memurlara TOKİ konutları çıktı.

Memur Sen'den bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada memurların toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılan konulara yer verildi. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda toplu sözleşme görüşmelerinde, üzerinde anlaşılan konulara yer verdik.

HÜKÜMETİN YENİ TEKLİFİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıkalmasında hükümetin memurlara yeni teklifini duyurdu. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada kamunun yeni teklifini şu şekilde duyurdu:  2024 için yüzde 15+10, 2025 için 6+5.

SENDİKALAR KABUL ETMEDİ

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada hükümetin zam teklifine tepki gösterdi ve "Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon beklentileri ortadayken tekliflerin 23’lü 25’li rakamlarda geziyorken tekliflerin böyle yapılıyor olması anlaşılır değil. Bugün ikinci teklif açıklanırken sosyal haklara ilişkin cümleler kurulması masanın tek iyimser kısmı. Masanın hiç kesintisiz işlemesine ihtiyaç var. Ciddi tekliflerle masaya gelinmeli. Refah payı göz ardı edilmemeli. Biz masada refah payı istiyoruz. Masada bu kısım hiç yok. Kiralarla ilgili cümle hiç yok. Masayı sonuna kadar işleteceğiz. Tekliflerin gözden geçirilmesini ve doğru düzgün tekliflerle gelinmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TOPLU SÖZLEŞMEDE UZLAŞILAN KONULAR

Gelen son dakika haberinde toplu sözleşmede memurlara TOKİ'den ev müjdesi çıktı. TOKİ konutlarında memurlara kontenjan verileceği bildirildi. Uzlaşılan konular şu şekilde:

- Memurlara hac izni,

- TOKİ konutlarında öncelik.

- Engelli memurlara kamu lojmanlarında kolaylık sağlanması istişare edilecek.

- 1. dereceye ulaşan tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi konusunda çalışma yapılacak.

- Disiplin cezaları için belirli şartlarda af için düzenleme yapılacak.

TOKİ EV FİYATLARI

TOKİ'de satışa sunulan konutları 1 milyon civarında vatandaşlara veriyor. Fiyatı 1 milyon 105 bin 200 lira seviyesinde olan 3+1 TOKİ evi 276 bin 300 lira peşinattan sonra ayda 4 bin 605 TL taksitle ödeme ile memurlara verilecek. Örnek ödeme şu şekilde:

MEMURLARA TOKİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Memurlara yeni dönemde TOKİ'den konut kampanyasının başlatılması bekleniyor. Kampanyanın 2024 yılında gelmesi bekleniyor. TOKİ'den uygun fiyata ev başvurusu başladığında haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Ay Önce
hiç kimse şunu konuşmamış muhtemelen memurunda şartı uymaz ; evde tek bir kişi memur çalışan dışında kimse çalışmamış olacak oda mümkün değil karı koca çalışıyoruz yine yetemiyoruz her yerimizden borç akıyor o yüzden çok umutlanmayın bence nu şartı kaldırmaları gerekiyor başta bu konuşulsun saygılar..
Ziyaretçi 11 Ay Önce
evet tokıdan memura kurasız ev verilirse çok menümün oluruz çünkü İstanbul'a gelen memur kıralar yüzünden duramıyor İstanbullun yükü çok çok ağır geçinmemiz çok zorlaştı inşallah bu haber doğrudur kıra yardımı verilmesi takıdan ev verilsin daha iyi hem devletin yükü hafifler hem memur öder ev sahibi olur
Ziyaretçi 11 Ay Önce
inşallah tokıden memura şartsız kurasız verilirse çok menmun oluruz çükü istanbulda geçim çok zorlaştı gelen memur kıralar pahalı diye hemen melmeketlerine tayın istiyorlar bizim gitme imkanımız olmadığından maşımız yetersiz kalıyor geçınmemız çok çok zorlaştı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
hangi 3 1 ev 1.105.000₺ mis .. sosyal konuttan dar gelirliye verilen evin fiyatı 1.500.000 dan başlıyor zaten
Ziyaretçi 11 Ay Önce
zaten hep memur milletiyaralanıyor herşeyden asgari ucretle alan insan ölsün demi sizin yatacak yeriniz yok yok