Memurlara kira yardımı yapılacak: Ne kadar olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurlara kira yardımı yapılacak: Ne kadar olacak?

Memurlara kira yardımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada kira yardımının bölgeye ve maaş katsayısına göre yapılacağına yer verildi.

Emlak 30 Mayıs 2023 09:57 0
Memurlara kira yardımı yapılacak: Ne kadar olacak?

Memurlara ev kirası yardımı nasıl ne kadar olacak?

Seçimlerden önce AK Parti'nin seçim müjdesi olan memurlara kira yardımı için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada kamu personelleri için lojman üretimlerinin arttırılması gerektiği ifade edilirken kira yardımının da memur maaş katsayısına göre belirlenmesinin gündemde olduğu bildirildi.

Milliyet.com.tr adresi üzerinden yayınlanan haberde Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı'nın açıklamasına yer verildi. Söz konusu açıklamada düzenlemenin henüz netleşmediği ancak miktarın memur maaş katsayısına göre düzenleneceğine yer verildi ve "Net olmamakla beraber verilecek desteklerin maaş katsayısına göre belirlenmesinin makul olabileceğini değerlendiriyorum. Çünkü kişilerin oturacağı bölgelere göre kira fiyatları farklılık gösterebilecektir. Ama maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler" ifadelerine yer verildi.

BÖLGEYE GÖRE YARDIM

Bölgelere göre bir kira yardımı olması gerektiğini söyleyen Özelmecıklı, "Bunun dışında bölgelere bir fiyatlama yapmak çok doğru olmaz. Ya da Anadolu yakası, Avrupa yakası gibi ayrımların çok makul olmayacağını düşünüyorum. Kiralık daire arzının az olduğu semtlerde kira fiyatları çok daha yüksektir. Örnek vermek gerekirse İstanbul Kadıköy’de 100 metrekare kiralık bir daire için 18 bin TL’lere varan kiralar, İstanbul Beylikdüzü için 10 bin TL olabiliyor. Bu farkın maaş katsayısına göre belirlenmesini daha makul buluyorum" dedi.

Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç