Memurlara kira yardımı yapılacak mı? İşte toplu sözleşme kararları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurlara kira yardımı yapılacak mı? İşte toplu sözleşme kararları

Memurlara kira yardımı yapılacak mı? Toplu sözleşmeden kira yardımı kararı çıktı mı? İşte gelen son dakika açıklaması.

Emlak 23 Ağu 2023 15:34 0
Memurlara kira yardımı yapılacak mı? İşte toplu sözleşme kararları

Memurlara kira yardımı yapılacak mı? Toplu sözleşmeden karar çıktı mı?

Kamu personellerinin toplu sözleşme görüşmeleri iel ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada kamu personellerinin toplu sözleşme görüşmelerinde üzerinde karar kılınan maddelerin belli olduğuna yer verildi. Yayınlanan maddelerde en merak edilen konu, memurlara 7600 TL'lik kira yardımı konusu oldu.

Kiralık evlerde oturan kamu personelleri, Memur Sen'in 7600 TL'lik kira yardımı talebinin kabul edilip edilmediğini, toplu sözleşmede kira yardımının yer alıp almadığını araştırmaya başladı. Bu konuda beklenen açıklama geldi.

ZAMDA KARAR YOK: HAKEM KURULUNA KALDI

Maaş zammının 2024 ve 2025 yıllarında ne kadar olacağına dair karara varılamadı. Karar Hakem Kuruluna kaldı. Hakem kurulu, bu ayın sonuna kadar kararını vermiş olacak. Yapılacak toplantıdan çıkacak karar bağlayıcı olacak ve itiraz edilemeyecek.

ÜZERİNDE ANLAŞILAN MADDELER

Kamu personellerini ilgilendiren 50'den fazla madde üzerinde anlaşmalar sağlandı. Üzerinde anlaşılan maddelere baktığımızda sözleşmelilere yemek yardımı, ek gösterge gibi konularda anlaşılan maddeler için TIKLAYIN

KAMU PERSONELLERİNE KİRA YARDIMI VAR MI?

Peki kararda memurlara kira yardımı çıktı mı? Bunun cevabı maalesef HAYIR. Toplu sözleşmede üzerinde uzlaşılan maddelere baktığımızda kira yardımı konusunda bir maddeye yer verilmedi. Kira yardımı yapılmayacak. Hakem Kurulu'ndan bu konuda karar çıkabilir. Karardan haberdar olmak için Finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin. Sizce kira yardımı yapılmalı mı? Ne kadar yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer memurlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç