Memurlara kira yardımı kesinleşti: Başvuru ne zaman, şartları nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurlara kira yardımı kesinleşti: Başvuru ne zaman, şartları nedir?

Kamu personellerine yapılacak kira yardımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada memurlara kira yardımının kesinleştiğine yer verildi.

Çalışma Hayatı 23 Mayıs 2023 16:48 14
Memurlara kira yardımı kesinleşti: Başvuru ne zaman, şartları nedir?

Son dakika haberi: Memurlara kira yardımı kesinleşti.

Kamu personellerine 2023 yılında kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan açıklamada seçimlerden sonra meclise gelecek düzenleme ile memurlara kira yardımı yapılacak.

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALDI

Cumhur ittifakının seçim beyannamesinde memurlara kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Mecliste çoğunluğu AK Parti ile MHP'nin almasının ardından artık Cumhurbaşkanı seçiminden bağımsız şekilde seçim beyannamesinin tamamının hayata geçebileceği görülüyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında kamu personellerinin şartlarının dikkate alınacağını ve buna dair kira yardımının söz konusu olabileceğine yer verildi. Açıklamada "Bunun ayrıntılarını 28 Mayıs seçimlerinden sonra daha net bir şekilde göreceğiz. Temel hedefin kamu çalışanlarının sosyoekonomik durumlarının, şartlarının düzeltilmesine dair adımlar olduğu görülüyor" denildi.

Memurlara kira yardımının kira fiyatlarına bakılarak belirleneceğini söyleyerek, "Kira fiyatlarına bakılacak, ortalama kiralar ve oradaki diğer gıda fiyatları da belki değerlendirilecek. Bu geçinme endekslerine göre belki de belli bir kademelendirme olabilir. İstanbul, Ankara, İzmir ya da diğer farklı şehirlerde bu artışların miktarları durumları değerlendirilip ona göre hayatı kolaylaştıracak tutar belirlenir" dedi.

KİMLERE VERİLECEK?

Kamu personellerinin tamamına yardım yapılacağı açıklandı. "Destekten kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin faydalanması bekleniyor" denildi. Kira yardımı başvurusu başladığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
asgari ücretli çalışanlara kira desteği verilsin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
biz gibi garibanların kirasını kim verecek hep memurlara biz typ işçileri hiç dile gelmiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
emekli kirada olanlara yardım da yapılsa iyi olur
Ziyaretçi 11 Ay Önce
vatandaşa yapmak yerine memura mı yardım yapılacak millet emekli maaşı asgariden fazla kira ödüyor yazık
Ziyaretçi 11 Ay Önce
lan arkadaşlar işçi ölüyor memur kazanıyor Allah aşkına bir kişi de desin ki şu işçiye yapalım