Memurlara 7600 TL kira yardımı için karar verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurlara 7600 TL kira yardımı için karar verildi

Son dakika haberi: Kiracılara 7600 TL'lik kira yardımı hakkında karar verildi. Hakem heyetinin bu talebi reddettiği bildirildi.

Kamu 30 Ağu 2023 09:32 9
Memurlara 7600 TL kira yardımı için karar verildi

Kiracılara 7600 TL kira yardımı hakkında karar verildi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 4. toplantısı önceki gün yapıldı ve tamamlanan toplantının ardından son toplantının Perşembe günü yapılacağı, kamu personelleri ile memur emeklilerinin maaş zamlarının bu gün belirleneceğine yer verildi.

31 Ağustos tarihinde yapılacak son toplantıya saatler kala bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde kira yardımı konusunda kararın verildiği iddia edildi.

KAMU KESİMİ NE İSTİYOR?

Kamu kesimi, 1 Ağustos tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 15+10 talep etmişti. 2025 yılı için ise yüzde 6+5'lik zam teklifi gelmişti. Bu zam sendikalar tarafından kabul edilmemiş ve reddedilmişti. Ret kararı sonrası zam Hakem Heyetine kaldı.

Daha sonra 4 defa toplanan hakem heyeti, kamu kesimi ile sendikaları dinledi ve karar için 5. toplantının 31 Ağustos 2023 tarihinde yapılacağı, maaş zammının bu tarihte belirleneceği bildirildi. Hakem heyetinin açıklayacağı zam kararı bağlayıcı olacak ve itiraz edilemeyecek.

Evrensel'de yayınlanan haberde 55 maddenin 45'inin görüşüldüğü ve 40 maddenin reddedildiği bildirildi. Kalan 10 madde ise maaş zammı, enflasyon farkı ve refah payı maddeleri. Bunlar da yarın görüşülecek ve karara bağlanacak.

HANGİ TALEPLER REDDEDİLMEDİ?

Reddedilmeyen 5 maddenin veteriner hekimler, teknisyen ile teknikerlerin özel hizmet tazminatı oranında değişiklik yapılması ile ilgili olduğu bildirildi.

MEMURLARA KİRA YARDIMI KARARI GELDİ

TİS öncesi Memur Sen, kiracı memurlara 7600 TL'lik kira yardımı yapılmasını istedi. Bu talebin de hakem heyeti tarafından reddedildiği bildirildi.

ZAM BELLİ OLUYOR

Hakem heyeti 31 ağustostarihinde son kez bir araya gelerek zam kararı verecek. Zam belli olduğunda haberdar olmak için aşağıdaki linklerden Finans7 mobil uygulamasını ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
asgari ucretliyi dusunmeyeninde...
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Şu güzel ülkemde internet haber olsun yada bi konuda araştırma yapmak istesem yeminle bakmak istemiyorum tüm.modülatorler aynı şekilde çevir kazı yanmasın deyimiyle işgüzarlık içindeler saygılarımla..
Ziyaretçi 11 Ay Önce
anlamadiğimiz bir şey var.maaş zammından bahsedilince hemen uçağina binip yurt dişina gidiyor ilgilenmesi için.yok efendim Ekim ayında,yok yıl sonunda bari sen ve bakan ve milletvekillerin yıl sonuna kadar zammı yemeseydiniz niye dar gelirlilere gelince bütün bakan ve millet vekillerin telaşa duşuyorsunuz.malesef imtihanı kaybettiniz sizinle yoollarimiz ayrıldı ve inşallah ne Allah ne biz sizden razı olmayacağiz kıyamette yakaniza yapişacağiz.kizikliğin şımarıkliğin sonu budur
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Vallahi memur olduğuma pişman ettiler.hizmetimizi hakkıyla yerine getirdik ve emekli olduk . yalnız bizi pişman ettirdiler.emekli olduğumda memurla aramızda 2.4 fark vardı ona göre emekli olduk nasıl olsa bir reisimiz var adaletlidir dedik.ama vallahi en adaletsiz hükümdar olarak kalbimizde damga vurdu.mazlumlarin ahından zevk alıyorlar.vallahi zerre kadar merhametleri yoktur.ama Allah'a yemin ederim onlar kötu duruma duşseler onlara bir damla su vermem yani o kadar nefretimizizi ve ahımızı aldılar.bize duşman gibi davranan bizde ona düşmaniz.bunu iyi bilsinler
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Neden memura, yemin olsun akşama kadar oturuyorlar hak etmiyolar, işçiye emekliye verin