Memura 200, Emekliye 1020 TL Maaş Zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memura 200, Emekliye 1020 TL Maaş Zammı

Ek göstergeye yapılacak zam için son dakika açıklaması geldi ve düzenlemenin detayları paylaşıldı.

Çalışma Hayatı 26 Mayıs 2022 11:50 0
Memura 200, Emekliye 1020 TL Maaş Zammı

Ek gösterge geliyor: Memur ve emekli maaşlarına ek zam geliyor.

Milyonlarca kamu personelinin büyük bir merakla beklediği ek gösterge zammı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada ek gösterge çalışmalarında sona gelindiği ve yakın zamanda ek gsöterge düzenlemesinin yürürlüğe gireceğine yer verildi. 

Ek gösterge zammı ile birlikte milyonlarca memur ile emekliye maaş zammı ile ikramiye zammı gelecek. Unvan, sınıf, derece ve hizmet yılına göre farklılık gösterecek zamlarla ilgili bilriler şu şekilde:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında ek gösterge düzenlemesinin bu ay sonunda açıklanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulacak yeni düzenleme ile hangi memura ne kadar ek gösterge zammı yapılacağı da netleşmiş olacak.

Son halini gelecek ay alacak ve TBMM'den geçerek yürürülüğe girecek düzenleme ile yapılacak değişiklikler şu şekilde:

Düzenleme ile öğretmen, polis, din görevlileri ve hemşirelere ek gösterge zammı gelecek. Bu sınıfların yanı sıra yönetici olan memurlara da ek gösterge zammı gelecek. 

Ek gösterge kapsamında göstergesi olmayan kamu personelleri de gösterge kapsamına alınacak.

Ek gösterge artışı yapılacak memurların maaşları, emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşlarında artış görülecek. 

MEMUR MAAŞINA 200 LİRA ZAM 

Ek gösterge ile kapsamdaki kamu personellerinin maaarına en az 100 en fazla 200 liralık bir zam uygulanacak. Şimdi 6 bin 400 TL maaş alan bir kamu personeli 6 bin 600 lira maaş alacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE 30 BİN LİRA ZAM

Emekli olacak kamu personellerine, çalışma yılına göre verilen ikramiyede 20 bin lira ile 35 bin lira arasında artış olacak. 150 bin TL ikramiye alan bir kamu personeli 180 bin lira ikramiye alacak. 

EMEKLİYE 1000 TL'DEN FAZLA ZAM

En fazla emekli zammı öğretmenlere gelecek. Öğretmen emeklileri 1040 liradan fazla maaş zammı alacak. 5 bin 200 lira alan öğretmenlerin maaşı 6 bin 240 lira olacak.

DÜZENLEME GELİYOR

Söz konusu düzenlemenin gelecek Salı gününe kadar açıklanacağı duyuruldu. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç