'Memur ve işçiler 1 ay maaş almasın AÇ KALMAZLAR'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Memur ve işçiler 1 ay maaş almasın AÇ KALMAZLAR'

Deprem bölgesinde koordinatör olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında tepki çekti.

Haberler 21 Şubat 2023 09:22 61
'Memur ve işçiler 1 ay maaş almasın AÇ KALMAZLAR'

Gaziantep Nurdağ'ında açıklama yapan Osman Bilgin, memur ve işçilere 1 aylık maaş verilmemesini istedi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremden sonra koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. Deprem sonrası başlatılan kampanyalar kapsamında değerlendirmede bulunan Bilgin, deprem yardımı için ‘memurlar ve işçilerin bir aylık maaşlarını bağışlaması gerektiğini, 1 ay maaş almazlarsa aç kalmayacaklarını söyledi.

Daha önce de açıklama yapan Bilgin "Kusura bakmayın belki geç geldim ama durum gördüğünüzden bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü" ifadeleri ile dikkatleri çekmişti. Gaziantep Koordinatör Valisi Osman Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında "Hepimiz malımızın yüzde 10’unu bağışlayalım. Buradaki memurlar ve işçiler de bir aylık maaşlarını almasınlar" ifadelerini kullandı.

Bilgin, pazartesi akşamı ilçedeki koordinasyon merkezindeki açıklamada bulunan Bilgin, yaşanan durumun normal bir felaket olmadığını söyledi ve “Çağrıda bulunuyorum, özellikle de şunu söylüyorum: Yaşadığımız felaket normal bir felaket değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti halkına şöyle diyorum, diyorum ki: Hepimiz malının yüzde 10’unu bu süreç için bağışlasınlar. Vatandaşlarımız gönül rızasıyla… 10 liramız varsa 1 lirasını mutlaka sürece bağışlayalım… Hep beraber bu süreci ayağa kaldıralım. 10 liramız 5 liraya düşmesin, 10 liramız 20 lira olsun. Memurlar, işçiler bir aylık maaşlarını almasınlar ne olacak? Yani aç kalmayız" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (61)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
turkiye her şeyi ozellestirdi isci 3 4 ay calisir 6 7 ay boş kaliyor
Ziyaretçi 14 Ay Önce
zekat toplasinlar
Ziyaretçi 14 Ay Önce
bagışlasınlar bencede katılıyorumm
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Evet ölmeyiz ama ben kiraciyim ev hanımıyım okutmakta olduğum çocuklarım var kendisi zenginse kendisi Bir ay değil gerekirse Bir yıl almasın herkesin hakkında yorum yapmasın
Ziyaretçi 14 Ay Önce
kendi aldığın maaşla işçi ve memurlar bir değil sayın valim herkesin kendine göre sıkıntıları var ve genelleme konuşmak gerekirsede diğer ülkelere göre de gerideyiz bir ikincisi şu anda toplanan yardım parası 120 milyar 160 bin milyon TL Türk lirası olarak toplandı ve afad baskani toplanan yardım parasini makül buldu neyin davası daha bu?