Memur ve Emekliye Sosyal Refah Payı Zam Miktarı Büyük Oranda Netleşti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur ve Emekliye Sosyal Refah Payı Zam Miktarı Büyük Oranda Netleşti

Kamu personelleri ve emeklilere yapılacak sosyal refah payı düzenlemesi büyük oranda netleşti. Ek yüzde 2 zam yapılmasının gündemde olduğu aktarıldı.

Çalışma Hayatı 25 Haz 2022 08:47 2
Memur ve Emekliye Sosyal Refah Payı Zam Miktarı Büyük Oranda Netleşti

Memur ve emekliye sosyal refah payı zam miktarı açıklandı.

Memurlar ile emeklilerin büyük bir heyecanla beklediği maaş zamları konusunda bir son dakika bilgisi geldi. Bakan Nebati'den ve Biglin'den gelen açıklamalar sonrası Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu AK Parti kulislerine dayandırdığı bilgiyi aktardı. 

Kayaoğlu, asgari ücrette 5 bin lira üzerinde anlaşmanın büyük oranda sağlandığını söyledi. 

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

Kamu personelleri, emekliler ve evde bakım aylığı ile 65 yaş aylıklarına gelecek zamlar da 4 Temmuz günü açıklanacak. Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte belli olacak zam miktarı sonrası bir de devlet düzenlemesi olacak ve maaşlara ek sosyal refah düzenlemesi yapılacak.

Tahminlere göre 6 aylık enflasyonun yüzde 40'lara yakın gelmesi bekleniyor. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liraya çıkacak. 

SOSYAL REFAH ZAMMI

Enflasyona ek olarak sosyal refah payı düzenlemesi de olacağı açıklandı. Enflasyon farkı + TİS zammı ile birlikte yüzde 38 civarında zam alması beklenen memur ile memur emeklilerinin bu zamlarının yüzde 40'a tamamlanacağı, ek yüzde 2 puanlık zam yapılacağı bildirildi.

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA GELECEK

Edinilen bilgilere göre bu hafta yapılacak kabine toplantısından sonra ek zam miktarının belirleneceği öğrenildi. Kabine sonrası açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete sesleniş konuşması yapacak ve zam miktarı burada açıklanacak. 

Zam miktarı netleşince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Resmen dalga geçiyorlar bizlerle
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hic vermesin daha iyi 5bini