Memur ve Emeklilere Yüksek Maaş Zammı: Enflasyon Açıklanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur ve Emeklilere Yüksek Maaş Zammı: Enflasyon Açıklanıyor

Mart ayı enflasyon rakamları için geri sayımda sona geliniyor. Pazartesi günü açıklanacak enflasyon rakamları ile memur ve emeklilere yüksek maaş zammı geleceği bildirildi.

Ekonomi 2 Nisan 2022 19:58 0
Memur ve Emeklilere Yüksek Maaş Zammı: Enflasyon Açıklanıyor

Mart ayı TÜFE beklentisi hakkında açıklama geldi. Açıklamaya göre 4 Nisan 2022 günü açıklanması beklenen enflasyon verisinin yüzde 5.4 olmasının beklendiğine yer verildi.


:Hayat pahalılığının devam ettiği bugünlerde en merak edilen konu enflasyon verileri oldu. Ocak ve Şubat ayında gelen rekor enflasyon verilerinin ardından Mart ayında da yüksek enflasyon bekleniyor ve Ocak ayından düşük, Şubat ayından daha yüksek bir TÜFE oranının gelmesi bekleniyor


OCAK AYI ENFLASYON VERİSİ


Ocak ayında enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı ve Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 48,69 seviyesinde olurken, aylık yüzde 11,10 artış gösterdi.


ŞUBAT AYI ENFLASYON VERİSİ


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarına baktığımızda ise Şubat ayı enflasyonu yüzde 4,81 olurken enflasyon yıllık bazda 54,44 olarak gerçekleşti.


MART AYI TÜFE BEKLENTİSİ


Mart ayı enflasyon rakamları ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Açıklanacak enflasyon rakamları için Bloomberg bir anket yayımladı ve ekonomistlerin katıldığı anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Bloomberg'in anketinin sonucuna baktığımızda beklenen TÜFE'nin 5.6 olduğuna yer verildi. Bloomberg Araştırma Biriminin enflasyon anketine göre yıllık enflasyonun yüzde 61.4 seviyesinde olmasının beklendiğine yer verildi.


MEMUR VE EMEKLİLERE ZAM


Temmuz ayında memur ile emekliler maaşlarına toplu sözleşme oranı ve enflasyon farkı kadar maaş zammı alacak. Ocak ayında TÜFE yüzde 11.10, Şubat ayında ise TÜFE yüzde 4.81 olarak geldi. İkisinin toplamı yüzde 15.91 oldu. Memur ile emekliler için şimdiden maaş farkı oluşurken Mart ayı enflasyonu ile birlikte maaş zam oranının yüzde 20'lere varması bekleniyor. Nisan , Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verileri ile maaş zammının daha da fazla olması bekleniyor.


ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Mart ayı enflasyon rakamları 4 Nisan 2022 günü açıklanacak. Rakamlar açıklandığında, memur ve emekli maaş zammı belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç