Memur ve emeklilere şimdiden ek zam görüntü: Enflasyon farkı olacaktı ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur ve emeklilere şimdiden ek zam görüntü: Enflasyon farkı olacaktı ama...

Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Aylık bazda yüzde 6.65'lik TÜFE artışı olduğu görüldü. Buna göre memur ve emeklilere Temmuz'da ek zam geleceği görülüyor.

Çalışma Hayatı 3 Şubat 2023 10:38 0
Memur ve emeklilere şimdiden ek zam görüntü: Enflasyon farkı olacaktı ama...

Memur ve emekliye şimdiden ek zam göründü. Enflasyon farkı ne oldu?

Memur ve emeklilerin beklediği açıklama geldi. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında enflasyon rakamlarına yer verildi. TÜK'in açıklamasına baktığımızda aylık enflasyonun oldukça yüksek geldiği görüldü.

YILLIK DÜŞTÜ

Aralık ayında açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda yüzde 64 olduğu görülürken bu ay yıllık enflasyonun yüzde 57'ye düştüğü görüldü. "Tüketici Fiyat Endeksi, Ocak 2023" başlığı ile yayınlanan TÜFE şu şekilde verildi: "Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %57,68, aylık %6,65 oldu"

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

Memurlar ve emeklilere 2023 Temmuz ayında yüzde 6'lık maaş zammı alacak. TİS zammına ek olarak enflasyon farkının yüzde 8'i aşması durumunda aşan kısım kadar maaşa ekleme yapılacak. Bu ay gelen yüzde 6.65'lik aylık enflasyona ek olarak 5 aylık TÜFE daha eklenecek. Şimdiden açıklanan 6.65'e ekleme olduğunda memurlara ve emeklilere ek zam şimdiden göründü. Net zam oranı ise 3 Temmuz'ta belli olacak. Haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

AMA

Ocak ayında ek yüzde 13'lük zam yapılmış ve memurların maaş zamları Ocak ayında yüzde 30'a çıkarılmıştı. Normalde yüzde 8'e göre hesaplandığında ek zam olması gerekiyor. Ancak ek zam yapılmadı nedeniyle enflasyhon farkı yüzde 30'u geçerse ek zam olacka.

7431 sayılı Kanun hükmüne göre kamu personeli için 2023 yılının Temmuz ayında enflasyon farkı yüzde 8'e göre değil, yüzde 30'a göre hesaplanacaktır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç