Memur ve Emeklilere Ek Zam Müjdesi Geldi: Sosyal Refah ve Denge Payı Nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur ve Emeklilere Ek Zam Müjdesi Geldi: Sosyal Refah ve Denge Payı Nedir?

Memur ile emeklileri sevindiren son dakika haberi geldi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada Temmuz'da ek zam geleceğini söyledi.

Son Dakika 19 Nisan 2022 13:40 0
Memur ve Emeklilere Ek Zam Müjdesi Geldi: Sosyal Refah ve Denge Payı Nedir?

Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi.


Ntv canlı yayınında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli ifadeler kullandı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada kamu personellerine Temmuz ayında yapılacak zamma değindi ve toplu sözleşme ile enflasyon farkının yanı sıra sosyal refah ve denge payının da verileceğini söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada memurların maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zamma değindi ve "Temmuz ayında, bütün toplu sözleşme kapsamında olan kamu çalışanlarımız ile emeklilerimiz için, enflasyon farkları ortaya çıktığı zaman, toplu sözleşmede öngörülen enflasyon artışı yansıtılacaktır." ifadelerini kullandı. Bakan açıklamasının devamında memurlar ile emekliler için enflasyon farkının yanı sıra sosyal refah ve denge payının da ekleneceğini söyledi. Bakan Açıklamasında, "Enflasyon artışının yanı sına sosyal refah ve denge payı da gündemimize gelecektir. Ocak ayında verdiğimiz sosyal refah ve denge payı Temmuz ayında yeniden verilecektir." ifadelerini kullandı.


SOSYAL REFAH VE DENGE PAYI NEDİR?

Bilindiği üzere 2022 yılının başında kamu personellerinin maaşlarına ek bir zam yapılmıştı. Enflasyon farkının yanında yüzde 2.5'lik bir zam açıklaması gelmişti. İşte sene başına gelen bu yüzde 2,5'lık ek zam sosyal refah ve denge payı adı altında yapılmıştı. Yani 2022 yılı Temmuz ayında maaşlara yeniden bir yüzde 2.5'luk maaş zammı yapılacağı açıklandı.


ZAM NE KADAR OLUR?

Temmuz ayında memurlar ile emeklilere en az yüzde 30 oranında bir zam göründü. 2.5'luk ek zam da eklenince maaş zammının en az yüzde 32.5 olması bekleniyor. Sizce 2.5 oranlık sosyal refah ve denge payı yeterli mi? Ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Zam açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç