Memur ve Emeklilere Ek Gösterge ve Temmuz Sonrası Bir Ek Maaş Zammı Daha
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur ve Emeklilere Ek Gösterge ve Temmuz Sonrası Bir Ek Maaş Zammı Daha

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu ve ek gösterge il Temmuz zammı sonrası aralıkta çalışanlara bir zam daha geleceğini söyledi.

Çalışma Hayatı 6 Haz 2022 21:30 0
Memur ve Emeklilere Ek Gösterge ve Temmuz Sonrası Bir Ek Maaş Zammı Daha

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması: Ek göstergeden sonra bir düzenleme daha olacak.

TRT Haber canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Hüvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. 

"Türkiye'nin çalışanlarını emekçilerini ilgilendiren her konu bizim ilgi alanımıza giriyor." diyerek açıklamasına başlayan Bakan Bilgin, bu konulardan birinin ek gösterge olduğunu söyleyerek, "Bunlardan biride ek göstergeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün açıkladı. Daha öncede bildiğiniz gibi asgari ücrette devrim niteliğinde bir artış yapmıştık." ifadelerini kullandı. 

"Cumhurbaşkanımız bizden kapsamlı bir düzenleme istedi bizde bunu yaptık." diyen Bakan Bilgin, "5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalışma yaptık. Dolayısıyla sendikaların ve kimsenin beklemediği bir düzenleme yaptık. İnanıyorum ki Türkiye'nin kamu çalışanları bu gece farklı uyuyacak. Diyecek ki devletim beni düşünüyor." dedi. 

MAAŞLARA ZAM: TEMMUZ'DA KAPSAMLI ÇALIŞMA GELİYOR

Kamuda çalışanlara ek gösterge zammı ile maaş zammı geldiğini söyleyen, Temmuz ayında kapsamlı bir iyileştirme olacağını söyleyen Bakan Bilgin, "Bugün kamuda çalışan sıfır ek göstergesi olan çalışanlarımızda 600 ek puan aldılar. Maaşlarda 1300 lira ile 1400 lira arasında bir değişim oldu." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz ayında kapsamlı bir iyileştirme yapacağımızı söyleyeyim. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak bir düzenleme yapacağız."

ARALIK AYINDA YENİ ÇALIŞMA GELİYOR

Bakan Bilgin , Temmuz'da yapılacak düzenleme sonrası Aralık ayında bir düzenleme daha olacağını söyledi ve "Biz Aralık ayında da çalışanlarımız için yeni düzenlemeler yapacağız. Aralık ayında yapılan düzenlemeyle ek göstergelerin maaşlara etkisi katlanarak artacak." dedi.

Zam açıklaması geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç