Memur ve emekli maaş zammında yeni süreç başladı: 14 Ağustos'ta kamu kesimi teklifi geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur ve emekli maaş zammında yeni süreç başladı: 14 Ağustos'ta kamu kesimi teklifi geliyor

Memur ve emeklilerin 2024 ile 2025 maaş zamları için yeni süreç bugün başladı. 14 Ağustos'ta hükümetin teklifi geliyor.

Çalışma Hayatı 9 Ağu 2023 11:51 0
Memur ve emekli maaş zammında yeni süreç başladı: 14 Ağustos'ta kamu kesimi teklifi geliyor

Memur ve emekli maaş zamları için yeni sürece girildi.

Kamu personelleri ile memur emeklilerinin gelecek 2 sene alacağı maaş zamları ve sosyal haklaırnın belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ile Memur Sen arasında müzakere sürecine geçildiği bildirildi.

4 milyon civarında kamu personeli ve 2,5 milyon civarında memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşmede 1 Ağustos tarihinde başlayan süreçte yeni aşamaya girildi.

Çalışma takvimine göre 11 hizmet koluna ait teklifleri tasnif edildi ve görüşmelerde memurların geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresi de yapıldı.

Tüm tekliflerin tasnif ve ön müzakerelerinin tamamlanmasıyla görüşmelerde büyük önem taşıyan müzakere aşamasına geçildi. Söz konusu süreç kapsamında 11 hizmet koluna ait komisyon raporları, hükümet ile yetkili sendikalar arasında bugün başladı ve 12 Ağustos 2023 tarihine kadar müzakere edilecek.

Bu görüşmelerin 12 Ağustos tarihinde sona ermesinden sonra 14 Ağustos tarihinde hükümetin zam teklifi gelecek.

MEMUR SEN'DEN AÇIKLAMA

Söz konusu görüşmeler kapsamında memur sen'den bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada hizmet kollarına ait tekliflerin tasnif ve ön müzakere sürecindeki olumlu havanın görüşmelerin müzakere kısmında da devam etmesinin istendiği bildirildi.

Memur Sen, kamu kesiminin 14 Ağustos'ta makul bir teklifle gelmesini talep ediyor.

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olan Memur Sen 2024 yılında her 3 ayda bir zam istedi. İlk 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15 ve son çeyrekte yüzde 10 istedi. 2025 yılında ise ilk 6 ayda yüzde 25, ikinci 6 ayda ise yüzde 15 zam istedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç