Memur ve emekli Haziran maaşları erken yatacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur ve emekli Haziran maaşları erken yatacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman?

Memur ve emekli Haziran ayı maaşları erken yatacak mı? Maaşlar ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte son dakika bilgileri.

Emekli Haberleri 31 Mayıs 2024 0
Memur ve emekli Haziran maaşları erken yatacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman?

Memur ve emekli Haziran maaşları erken yatacak mı?

Haziran ayı geldi ve Kurban Bayramı'na kısa süre kala en merak edilen konu memur emekli maaşlarının erken yatıp yatmayacağı, bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı ve emekli kramiye ödeme tarihleri oldu. Peki emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Haziran ayı maaşları ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte gelen son dakika bilgileri.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ

Geçen hafta bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödenmesi için çalışmalar başlattıklarını söyledi. Bayram öncesi ikramiyelerin ödeneceğini söyleyen Baan, henüz net tarihin belli olmadığını söyledi. Beklentilerimize göre emekli ikramiyelerinin 10-14 Haziran arasında emekli hesaplarına kademeli şekilde yatırılması bekleniyor

İlk çıktığında 1000 lira olarak belirlenen emekli ikramiyesi, daha sonra yüzde 10 zamlanmış ve 1100 liraya çımıştı. Son olarak 2 bin liraya çıkarılan ikramiye, 2024 yılı Razaman Bayramı'ndan önce 3 bin liraya çıkarılmıştı.

16 MİLYON EMEKLİYE 48 MİLYAR VERİLECEK

Toplamda 16 milyon emekli vatandaş 3 bin liralık ikramiye ödemesinden faydalanacak. Tüm emeklilere verilen, dul ve yetim aylığı alanlara ise maaşına oranla verilen ikramiye için 48 milyar TL ödenek ayrıldı.

MEMUR EMEKLİ MAAŞLArı ERKEN YATAR MI?

Memur maaşlarının 15 Haziran'da yatması, erken yatmaması beklenirken emekli maaşları için kabine sonrası açıklama bekleniyor. Açıklamadan haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç