Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak? İşte yanıtı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak? İşte yanıtı

Son dakika açıklaması uzman isimden geldi. Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı son dakika açıklamasında memur ve emeklilere gelecek zammı açıkladı.

Emekli Haberleri 20 Ara 2023 17:23 1
Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak? İşte yanıtı

Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi ne kadar zam alacak?

Yeni yıla kısa bir süre kala milyonlarca emekli 2024 maaş zammıyla ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip etmeye başladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranını söyledi. İşte detaylar...

Milliyet'e konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, memur ve memur emeklisinin 2024 zamlı maaşları için rakam verdi.

Bayram "En düşük memur emeklisi 9 bin 876 TL alıyor, 14 bin 800 TL civarına yükselecektir. En düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesinden 33 bin TL seviyesine çıkacaktır" diye konuştu.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN ZAM ORANI

Gözler bu kez de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yılda alacağı zam oranına çevrildi. Memur emeklisinin maaşına yapılması planlanan yüzde 50'lik zam oranı tüm emeklilerde beklentileri artırdı.

Emekli maaşlarına yasal bir düezenleme gerektiğinin altını çizen Bayram, enflasyondan en kötü etkilenen kesimin emekliler olduğunu söyledi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşına yüzde 50 oranında bir zam yapılamasını beklediğini söyleyen Bayram, "7500 TL olan en düşük emekli maaşının en az yüzde 50 artış yapılarak 12 bin 500 TL seviyesine çıkmasını bekliyoruz." dedi.

KADEMELİ ARTIŞ OLUR MU?

Bayram, kademeli bir artışı ise öngörmediğini sözlerine ekledi.

ZAM NE ZAMAN NETLEŞECEK?

Maaş zammı 3 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak Aralık enflasyon rakamları ile netleşecek. Haberdar oılmak için takipte kalın.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Yine olan dar gelirliye olacak memur 33 milyar alacak herşey yine iki katına çıkacak zamlar kapıda