Memur maaşlarını ödemeyelim sözlerine Tansu Çiller'den cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur maaşlarını ödemeyelim sözlerine Tansu Çiller'den cevap

Son dakika haberi: Tansu Çiller'den memur maaşlarının ödenmemesi iddialarına cevap geldi. İşte gelen açıklama.

Siyaset 17 Mart 2024 0
Memur maaşlarını ödemeyelim sözlerine Tansu Çiller'den cevap

Tansu Çiller: Ben memur maaşlarını ödemeyelim demedim.

ESki Başbakanlardan Tansu Çiller bir son dakika açıklaması yaptı. O dönemlerin devlet Bakanı Cavit Çağlar, hayatını kaleme aldığı Fırtınalı bir Yaşamöyküsü adlı romanında Çillerin memur aylıklarını ödemeyelim dediğini iddia etti.

Bu sözler kısa sürede gündem olurken konu iel ilgili Tansu Çiller'den son dakika açıklaması geldi. Çiller yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını ve unutkanlığının bir eseri olduğunu söyleyerek, "Benimle ilgili olarak gündeme getirilen iddianın, hatıralarını yayınlayan kabine arkadaşımın unutkanlığının eseri olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TANSU ÇİLLER'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

1991 tarihinde kurulan DYP - SHP Koalisyon Hükümetinde Maliye Bakanı değil Hazineden sorumlu devlet bakanı olarak görev yaptığını söyleyerek maaş ödemelerinin bir kamu harcaması olduğunu söyledi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu harcamalar Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün yetkisi dahilindedir. Yani zamanın mevzuat tekniği açısından benim maaş ödemelerini engellemem mümkün değildir. Ayrıca Hazine Bakanı olarak kapım bütün bakan arkadaşlarıma, ilgili bürokratlara ve tüm dava arkadaşlarıma açıktı. Böylesi bir ortamda duygusallığa yer olamayacağı aşikardır. Bu gerçeklerden hareketle benimle ilgili olarak gündeme getirilen iddianın, hatıralarını yayınlayan kabine arkadaşımın unutkanlığının eseri olduğunu düşünüyorum"

Tansu Çiller ile ilgili ortaya atılan bu açıklamalar sosyal medya üzerinde kısa sürede gündem oldu.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç