Memur maaşı net mi yoksa brüt mü 22 bin TL olacak? Son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur maaşı net mi yoksa brüt mü 22 bin TL olacak? Son dakika açıklaması geldi

En düşük memur maaşına zam Temmuz ayında gelecek. Temmuz ayında yapılacak maaş zammı net mi yoksa brüt mü 22 bin TL olacak? sorusuna cevap geldi.

Çalışma Hayatı 12 Mayıs 2023 12:25 0
Memur maaşı net mi yoksa brüt mü 22 bin TL olacak? Son dakika açıklaması geldi

22 bin TL memur maaşı net mi brüt mü?

Seçimlere 2 gün kala açıklanan mü-jdelerde en düşük memur maaşına yüksek oranda zam yapılacağı bildirildi. Geçen hafta Millet İttifakı'ndan bu hafta Cumhur İttifakı'ndan gelen açıklamada en düşük memur maaşının 21 bin liranın üzerine çıkarılacağı bildirildi.

Zamma baktığımızda Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu, en düşük memur maaşının 2,5 asgari ücret (21 bin 265 TL) olacağını söylerken Cumhur İttifakı adayı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin lira civarına çıkacağını söyledi.

Bu açıklamalar sonrası Memur Sen'den bir açıklama geldi. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı son dakika açıklamasında en düşük memur maaşının net mi yoksa brüt mü 22 bin lira olacağı konusuna açıklık getirdi. Ali Yalçın yaptığı son dakika açıklamasında, ''En düşük memur maaşı 22 bin lira oldu. Bu brüt değil net rakamdır'' ifadelerini kullandı ve şu şekilde açıklamasını sürdürdü: ''Eğer siz bir tarafta düzenleme yaparken bir tarafı da boş bırakırsanız bu bir kör nokta oluşturuyor. Bu düzenleme yapılırken kamuda ücret dengesini sağlamak, maaş skalasını yeniden ayarlamak konusunda ince ayar yapmak gerekiyor. O da tam bir mutfak çalışmasıyla olabilir. Maaş adaletini sağlamak son derece kıymetli. Biz de uzun süredir bunu ifade ediyoruz. Ücret adaletini sağlamak için varız. Düzenlemede maaş skalasını ayarlarken ince ayar yapılmalı. Temmuz'da atacağımız yeni adımla memurlara müjde vereceğiz"

BRÜT NE KADAR OLACAK?

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç