Memur alımlarında merkez teşkilatı nedir, taşra teşkilatı ne anlama gelir? Merkez taşra ayrımı var mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur alımlarında merkez teşkilatı nedir, taşra teşkilatı ne anlama gelir? Merkez taşra ayrımı var mı?

Memur alımı ilanlarında merkez teşkilatı ne anlama gelmektedir? Taşra teşkilatı nedir? Merkez teşkilatı nedir? İşte kısa bilgi.

Kamu 28 Ağu 2023 12:53 0
Memur alımlarında merkez teşkilatı nedir, taşra teşkilatı ne anlama gelir? Merkez taşra ayrımı var mı?

Memur alımlarında merkez teşkilatı nedir?

Kamuya yapılan memur alımlarına baktığımızda iki şekilde alım yapıldığı görülüyor. Bunlardan ilki merkez teşkilatı, ikincisi ise taşra teşkilatı anlamına geliyor.

Kamuya yapılan bu memur personel ve işçi alımı ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylar ise bu ilanların ne anlama geldiğini, merkez teşkilatının ne olduğunu, taşra teşkilatının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Biz de finans7 kamu merkezi olarak bu yazımızda merkez ile taşra teşkilatları hakkında kısaca bilgiler verdik.

MERKEZ TEŞKİLATI NE DEMEK?

Kamuya yapılan alımlarda merkez teşkilatlarına sürekli olarak alımlar yapılmaktadır. KPSS ile ya da KPSS puan şartı aranmadan yapılan alımlarda adayların bakanlık ya da kurum merkez teşkilatında çalıştırılacağı belirtilmektedir.

Merkez Teşkilatı, alım yapan kurumun merkezinin bulunduğu yer anlamına gelmektedir. Örnek vermek gerekirse, Adalet Bakanlığı merkez teşkilatına personel alımı yapılıyorsa eğer, bu alıma başvuru yapan ve kazanan adaylar, Ankara'daki Adalet Bakanlığı binasında çalışacaklardır. Aynı şekilde GSB merkez teşkilatına alım yapılıyorsa adaylar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ankara'daki merkez binasında görev yapacaklardır.

TAŞRA TEŞKİLATI NE DEMEK?

Taşra teşkilatı ise 81 şehri kapsamaktadır. Kurumların il ve ilçelerdeki şube ile müdürlüklerine taşra teşkilatı denir. Örnek olarak, GSB Adana İl Müdürlüğü taşra teşkilatıdır. Çünkü GSB'nin Ankara'daki merkezine bağlı bir taşra müdürlüğüdür.

MEMUR ALIMLARI

Kamuya yapılan memur alımlarından haberdar olmak için Finans7 mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç