Araba Alımı Satımına da Torpil Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araba Alımı Satımına da Torpil Geldi

Lüks araç almak isteyenler, araç bulamamaktan dertli. 5 ay sırada beklemek istemeyenler 500 bin liraya kadar rüşvet vererek torpil yapmaya çalışıyor.

Taşıt 27 Haz 2022 11:06 0
Araba Alımı Satımına da Torpil Geldi

Parası olanın derdi bitmiyor! Daha hızlı araba almak için 500 bin lira daha veriyorlar.

Otomotiv sektöründe son dönemlerdeki tedarik sorunu devam ediyor. Birçok otomobil firması, çip krizi nedeniyle ya üretim sayılarını azalttı ya da fabrikalarında geçici olarak üretimi durdurma kararı aldı.

Alınan bu kararlar nedeniyle kuyruklar oluşmaya başladı. Araba almak isteyen vatandaşlar, şimdiden 2-3 aylık kuyruklar oluşturmaya başladı. 

Sadece çip krizi değil, lojistik sorunlar, tedarik sorunları, hammadde temininde yaşanan sıkıntılar nedeniyle de üretimde sorunlar yaşanırken Rusya Ukrayna savaşı bu krizin üzerine benzin döktü. 

Sabah Gazetesi'nden Ufuk Sandık bugün kaleme aldığı yazısında araba almak isteyenlerin en az 2-3 ay beklemek zorunda kaldığını, lüks araç almak isteyenlerin ise 5 ay beklediğini söyledi.

OTOMOBİLDE DE TORPİL

Hayatımızın her yerinde olan, özellikle kamu personeli alımlarında gündeme sıklıkla gelen torpil meselesi otomobil sektöründe de devreye girdi. Aracını erken almak isteyenlerin galericilere, telefon açtığı ve sırada öne geçmek için para teklif ettiği öğrenildi.

Çok beklemek istemeyen , hemen arabasını almak isteyenlerin 200 bin liraya kadar para teklif ettiği ve sırada öne geçmek istediği aktarıldı.

LÜKS ARAÇ ALMAK İSTEYEN 500 BİN ÖNERİYOR

İstediği lüks araç için 5 aya kadar beklemek zorunda kalanlardan bazılarının 500 bin liraya kadar teklif ettiği öğrenildi.

Bu olaylar, bunda da mı torpil dedirtti.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç