Memur Alımında Yüksek KPSS'liler Varken 62 KPSS'liler Alındı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur Alımında Yüksek KPSS'liler Varken 62 KPSS'liler Alındı

Bir belediyenin memur alımında yaşananlar KDK'ya taşındı ve Ombudsman , önemli bir karara imza attı.

Kamu 16 Tem 2022 22:10 2
Memur Alımında Yüksek KPSS'liler Varken 62 KPSS'liler Alındı

Memur alımında yüksek KPSS'li başvuru olmasına rağmen 62 KPSS ile alım oldu.

Bir adayın Osmaneli Belediyesi memur alımına yaptığı başvurusunun kabul edilmediği ve yerine daha düşük KPSS2li kişilerin çağrıldığı KDK'da ortaya çıktı. 

Bir aday, Osmaneli Belediyesi'nin geçen seneki ilanına başvuru yaptı. Başvuruyu mail yolu ile yapan adaya bir başvuru numarası gönderilmedi. Aday ise belediyeyi arayarak durumu sordu. Belediyedeki personel ise evrakların gönderilmesinin yeterli olduğunu ve başvuru numarası verilmediğini söyledi. 

Bunun üzerine bekleyen bu aday, 77 KPSS puanı olmasına rağmen sıralamada adını görmedi. 62 ile 69 arasında KPSS puanı ile adayların mülakata çağrıldıklarını fark eden aday hemen belediyeyi aradı ancak belediye, ilanda yazmamasına rağmen evrakların aslının da istendiğini, bu nedenle başvurusunun kabul edilmediğini adaya söyledi. 

Bunun üzerine bu aday şu ifadelerle KDK'ya başvuru yaptı: "Bilecik ili Osmaneli Belediye Başkanlığının memur alımı için ilana çıktığını, istenilen tarih aralığı içinde ( 09/07/2021-14/07/2021) başvurusunu 09/07/2021 tarihinde eposta yolu ile yaptığını, Belediyenin kendisine yaptığı başvuruya dair hiçbir kayıt numarası yollamadığını, bunun üzerine Belediyeye telefon açtığını, başvuru evrakları için kendisine kayıt numarası verilmediğini ifade ettiğini, telefondaki personelin kendisine "kayıt numarası vermiyoruz başvurduysanız ulaşmıştır " dediğini, daha sonra sözlü sınava katılmaya hak kazananların açıklandığını ve V.H.K.İ. kadrosu için çağırılan kişilerin KPSS puanlarının 62-69 puan aralığında olduğunu gördüğünü, kendisinin KPSS puanın 77 olduğunu, Belediyeye dilekçe ile başvuru yaptığını, kendisine gönderilen cevabi yazıda, gönderdiği evrakların aslının gönderilmemesi sebebiyle gerekli kurallara uyulmadığının ifade edildiğini, ancak E-Devletten barkodlu evrak suretlerini ve noter onaylı evrak suretlerini dijital ortamdan gönderdiğini, bu evrakların aslı gibi olan evraklar olduğunu, başvurusunun bilerek kaydedilmeyip usulsüzlük yapıldığını düşündüğünü iddia ederek, haksızlığa uğrayıp uğramadığının tespitini talep etmektedir."

BAŞVURU KABUL EDİLDİ

KDK söz konusu başvuruyu kabul etti ve başvuranın başvurusunun kabul edilmemesi işleminin makul süre içinde geri alınarak mağduriyetinin giderilmesi için Belediyeye tavsiye kararında bulundu.

Ancak bu sadece bir tavsiye kararıdır. KDK'nın kararlarının yaptırım zorunluluğu yoktur. Kurumlar , bu kararlara uymak ya da uymamakta kendileri karar verir.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunların vebalini ödemeyeceksiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
O kişinin yerine kendimi koydum, çok üzücü bir durum. Allah hakkettiğini nasip etsin kardeşimize... En azından kadro vermeleri gerekir...