Memur 40 bin alıyor, biz 60 bin TL maaş veriyoruz: İşçi alımı yapılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memur 40 bin alıyor, biz 60 bin TL maaş veriyoruz: İşçi alımı yapılıyor

Son dakika haberi: Çiftçiler, memurdan 1.5 kat fazla maaş vermesine rağmen işçi bulamadıklarını açıkladı.

İşçi Alımı 10 Haz 2024 1
Memur 40 bin alıyor, biz 60 bin TL maaş veriyoruz: İşçi alımı yapılıyor

Ayda 60 bin TL maaşla kiraz işçisi alınacak.

Tüm sektörlerde işçi bulma sıkıntısı devam ederken hasar döneminin başlaması ile birlikte kiraz hasadında da ciddi bir işçi sıkıntısı başlamış oldu. Gelen son dakika açıklamasında Malatya'nın Dalbastı kirazının hasadında çalıştırılacak eleman olmadığı bildirildi.

Malatya'da kayısı sonrası en çok üretilen diğer meyvelerden olan ve coğafi işaret tescilli olan ‘Yeşilyurt Dalbastı Kirazı' bu sene hem rekorle hem de kalite olarak üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve hasada başladıklarını söyledi. Verimin oldukça iyi olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Solmaz, bu sene kirazların arroma bakımından da çok kaliteli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu sene 800 ton civarında bir kiraz hasadı beklediklerini söyleyerek açıklamasını sürdüren Solmaz, bu sene umutlarının çiftçilerin hakkı olan karşılığı alması gerektiğini söyledi.

EN BÜYÜK SORUN İŞÇİ

Bu sene de en büyük sorunun işçi bulmak olduğunu söyleyen Solmaz, yerelde çalışanların az olduğunu, il dışından gelenler için kalacak yer sıkıntısı olduğunu, bir işçinin maliyetinin günlük 2 bin lira olduğunu ve günde ortalama 60 kilo kiraz dermesi gerektiğini söyledi.

ARACILAR, ÇİFTÇİLERİN 2 YILDA KAZANDIĞINI 1 AYDA KAZANIYOR

Kirazın pazarda 70 lira civarında gittiğini söyleyen Solmaz, tarlada kirazın 20 lira civarında olduğunu söyledi. Solmaz açıklamasında aracıların, çiftçilerin 2 yılda kazandığını 1 ayda kazandığını söyledi ve bu konuda çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

MEMUR 40 ALIYOR, BİZ 60 VERİYORUZ AMA ÇALIŞAN YOK

Kiraz üreticisi yaptığı açıklamada işçi bulamadıklarını, devlet memurunun bile 40 bin lira aldığını, kendilerinin ise 60 bin lira verdiğini, ancak işçi bulamadıklarını söyledi.

İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

İşçi alımı başvurusu hakkında bir sayfa falan yok. Konu ile ilgili Yeşilyurt Ziraat Odası ile iletişime geçebilirsiniz. İletişim bilgileri Türkiye Ziraat Odası tarafından şu şekilde açıklandı:

Telefon    (422) 481-4644
Telefon-2    ---
Faks    (422) 481-4644
E-Posta    [email protected]
Adres    Mullakasım Mah. Ziraat Bankası Üstü Yeşilyurt-Malatya

Kadın erkek diğer diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 47 Gün Önce
nerede bu kiraz toplama işi