Melih Gökçek'in Zırhlı Cipi Satılamadı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Melih Gökçek'in Zırhlı Cipi Satılamadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten ısrarla iade etmesini istemesine rağmen ancak 33 ay sonra geri alabildiği zırhlı makam aracı, açık ihaleyle satışa çıkarıldı ancak zırhlı cip için yapılan ihale sonuçsuz kaldı.

Haberler 23 Haz 2022 19:56 0
Melih Gökçek'in Zırhlı Cipi Satılamadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten ısrarla iade etmesini istemesine rağmen ancak 33 ay sonra geri alabildiği zırhlı makam aracı, açık ihaleyle satışa çıkarıldı ancak zırhlı cip için yapılan ihale sonuçsuz kaldı. İhalede 2,2 milyon teklif verildi, komisyon fiyatı düşük bulduğu için ihaleyi iptal etti.

Melih Gökçek'in Ankara Büytükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde alıp 2013 yılından beri kullandığı ve Gökçek'ten 50 ayda ancak geri alınabilen zırhlı araç, yapılan ihalede gelen tekliflerin düşük olması nedeniyle satılamadı.

FİYAT DÜŞÜK KALDI

2013 yılında belediye kaynaklarından satın alınan ve 2021 Aralık'ta geri ABB'ye teslim edilen Toyota Land Cruiser, 1 milyon 871 bin lira ihale bedeli tespit edildi. İhaleye katılan dört kişiden gelen en yüksek teklif 2,2 milyon lira oldu.

YENİDEN İHALE

İhale komisyonu, hem ihaleye az sayıda kişi katıldığı için hem de ihale sonucunda satış bedelinin düşük kalması nedeniyle kamu yararı gereği ihaleyi oy birliğiyle iptal etti. Gökçek'in aracı için yeniden ihale düzenlenecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç