Mehmet Şimşek'ten MTV açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek'ten MTV açıklaması

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MTV açıklamasını yaptı. İşte seçim sonrası düzenleme.

Finans Magazin 4 Mart 2024 0
Mehmet Şimşek'ten MTV açıklaması

Bakan Şimşek'ten MTV açıklaması geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu ve seçimlerden sonra ek MTV olacak mı? KDV artışları olacak mı sorularına cevap verdi.

Bloomberg canlı yayınında konuşan Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz vatandaşımıza da piyasalara da iş alemine de sürpriz yapmayacağız. Biz ilk geldiğimiz gün dedik ki öngörülebilirlik, kurala dayalı, şeffaflık.

Bizim maliye ile ilgili ortaya koyduğumuz program neyse onu uygulayacağız. Sadece biz diyoruz ki vergi istisnalarını gözden geçireceğiz. Etkin olmayanlarla ilgili çalışma yapacağız. Genel KDV oranlarında artış olmayacak. Kurumlar vergisinde genel artış olmayacak. Gelir vergisinde genel artış olmayacak.

MTV ile ilgili başka bir çalışmayı aklımızın ucundan geçirmedik.

Son günlerde belirsizliği artırmak, seçime yönelik spekülatif amaçlı bir sürü iddia var. Bunların niyeti kötü. Şu anda bizim gündemimizde kayıt dışılıkla mücadele dışında, ki buna herhalde kimsenin itirazı olmaz. Ve bazı istisnaların verimli olup olmadığını gözden geçirmek dışında bizim özel bir çalışmamız yok.

Ama biz harcamaları kalem kalem gözden geçiriyoruz. Tabiri caizse 0 tabanlı bütçe sistemi ideal olandır. Her bakanlık gelecek ne kadar parayı niye istediğini söyleyecek. Biz harcamaları gözden geçirmeye başladık"

Bu açıklamaya göre bakan, ek vergi artışlarının olmayacağını söyledi. Sadece bazı istisnaların gözden geçirileceğini söyledi. Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç