Mehmet Şimşek'ten bankalara kredi çağrısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek'ten bankalara kredi çağrısı

Son dakika haberi: Parasal sıkılaşmanın sonuna geldiklerini söyleyen Bakan Şimşek, bankalara kredi çağrısında bulundu.

Bankalar 17 Ağu 2023 11:28 1
Mehmet Şimşek'ten bankalara kredi çağrısı

"Parasal sıkılaşmanın sonuna geldik"

Bankaların kredi vermemesi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Türkiye Bankalar Birliği Genel Kurulu'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ekonomiye yönelik önemli mesajlar veren Bakan Şimşek, parasal sıkılaşmanın sonuna geldiklerini ve 2024 yılının ikinci çeyreğinden sonra gevşemenin başlayacağını söyledi. Bakan Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında, "Parasal sıkılaşmanın muhtemelen sonuna geldik. Yakınız. Yani 2024'ün ikinci yarısından itibaren bir gevşeme olasılığı artmıştır" dedi.

istikrarın derineleştirileceğini, katılım finans ile sigortacılığın gelişmesi için önemli adımlar atılacağını söyleyen Bakan, finansal piyasalarda risk yönetiminin güçlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Burada yaptığı açıklamasında bankalara da seslenen Bakan Şimşek, özel bankaların daha çok tüketici kredilerine odaklandığını, ancak bu dönemin artık geride kalması gerektiğini söyledi ve "Artık reel sektörü desteklemek esas vazifemizdir" dedi.

Bakan Şimşek açıklamasının devamında ekonomide bozulan dengenin yeniden olması gerektiğini, politika çerçevesini de bu kapsamda yeniden dengelemeye göre şekillendirdiklerini söyledi ve "Serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemini benimseyen bir sistem anlayışı içinde ilerleyeceğiz. Kısa vadede önceliğimiz makro finansal istikrarın kalıcı şekilde tesis edilmesi ve öngörülebilirliğin artırılması. Para politikasında sadeleşme ve sıkılaşma adımları devam edecek. Parasal sıkılaşmanın muhtemelen sonuna geldik. Yakınız. Yani 2024'ün ikinci yarısından itibaren bir gevşeme olasılığı artmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşlarından olumlu geri dönüşler aldıklarını, finansal istikrarı pekiştireceklerini, sermaye piyasalarını derinleştireceklerini, katılım finans ile sigortada önemli adımlar atılacağını söyledi.

BANKALARA KREDİ ÇAĞRISI

Bankaların tüketici kredilerine odaklandığını, bunun doğru olmadığını söyleyen Bakan, "Özel bankaların sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönem artık geride kalmalı. Bu sürdürülebilir değil. Artık reel sektörü desteklemek esas vazifemizdir. Özel sektör yatırım, istihdam çerçevesinde önceliklendirilecektir" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
çekilen kredilerinde yapılandırması ve ertelenmesi içinde çağrı yapın bu kan emici bankalara