Mehmet Şimşek, yeni konut projesini açıkladı: Ev almak isteyenler dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek, yeni konut projesini açıkladı: Ev almak isteyenler dikkat!

Ev almak isteyen vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. Bakan Şimşek, gayrimenkul yatırım fonları ile vatandaşların küçük birikimlerle ev sahibi olacağını söyledi.

Emlak 26 Mayıs 2024 3
Mehmet Şimşek, yeni konut projesini açıkladı: Ev almak isteyenler dikkat!

Konut almak isteyenlere yeni proje: Ev almak isteyenler için son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı, yeniğ proje hakkında bilgi verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu kurulacağı açıklandı. Açıklanan düzenlemeye baktığımızda kurul tarafından gündeme alınan yeni sistem ile gayrimenkul yatırım fonlarının ev projelerine yatırım yapmasının önünün açılacağı bildirildi.

Düzenleme ile bu fonların portföyleri uygun hale getirip tür değişikliği yapılacak ve ev arzının artırılması ile birlikte konut fiyatlarının da artmayacağı, piyasadaki baskının azalacağı bildirildi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının yeni düzenlemeden önce bu projelere yatırım yapamadığına ve gayrimenkullerin inşaat işlerini üstlenmediğini bildiren Bakan, SPK'nın yaptığı düzenleme ile bu kısıtın ortadan kalkacağını ifade etti.

Gayrimenkul yatırım fornlaırnın artık kendi veya başkaları tarafından geliştirilen projelere yatırım yapabileceğini söyleyen Bakan, bu şekilde proje gayrimenkul yatırım fonları, portföylerine üzerinde proje geliştirilecek arsa ve gayrimenkul projelerini dahil edebilecek. Bu değişiklik ile ayrıntılı şekilde yer alacak şartları taşıyan yatırım fonları, unvanlarında proje ibaresine yer verecek ve proje gayrimenkul yatırım fonu olarak anılacak. Bakan açıklamasında, "Bu açılardan proje gayrimenkul yatırım fonları, portföylerine proje dahil edemeyen mevcut gayrimenkul yatırım fonlarından farklı bir içeriğe sahip olacak" dedi.

İSTEYEN PARA ALACAK İSTEYEN EV

SPK'nın hayata geçireceği düzenleme hakkında bilgi veren Bakan, yatırımcının proje kaynaklı risklerinin azaltılabilmesi için teminatın getirildiğini, bu şekilde fonun hasılat paylaşımı sözleşmelerinden doğan haklarını da güvence altında tutacağını söyledi.

Düzenleme ile fon faaliyetleriyle ilgili yatıırm kararını etkileyebilecek değişikliklerde yatırımcılara fondan çıkış hakkı getirecek ve mağduriyetlerin önüne geçilecek.

NASIL OLACAK?

Bu düzenleme ile vatandaşlar gayrimenkul yatırım fonlarına yatırım yapacak ve kooperatif mantığı ile evini alabilecek.

Basit şekilde anlatmak gerekirse gayrimenkul yatırım fonlarını borsada hisse alır gibi alacaksınız. Buraya yatırdığınız para, fonun getirisi ile yükselecek ve yatırdığınız para değer kazanacak. Gayrimenkul yatırım şirketleri ise buraya giren paralarla konut üretecek. Konut üretecek bu firmalar, yatırım fonuna para yatıranlara satılabilecek. Bu şekilde küçük birikimlerle ev alabileceksiniz. Kadın erkek konut ve arsa grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

BAŞVURU

Başvuruların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

 

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
5yıl sonra anca yaparlar hani hersey düşecekti
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Hehe birazdan sömürü🤣🤣🤣🤣😇nün milleti
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Bravo çek zekisin teprik ediyorum 👏Milletin aklı ile oynuyor bunlar resmen..Millet elinde avucunda ne varsa oraya yatırsın ev alacagım diye beklesin 5-10 yıl dimi.. Sizi Allah,a havâle ediyorum 😡