Mehmet Şimşek TÜİK'i aradı iddiasına yalanlama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek TÜİK'i aradı iddiasına yalanlama geldi

Mehmet Şimşek TÜİK'i aradı ve gerçek enflasyon rakamlarını açıklayın dedi iddialarına cevap geldi.

Ekonomi 6 Ağu 2023 16:40 0
Mehmet Şimşek TÜİK'i aradı iddiasına yalanlama geldi

Mehmet Şimşek TÜİK'i aradı iddiasına yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Gazeteci Mustafa Balbay'ın bugün ortaya attığı iddianın doğru olmadığına yer verildi.

Söz konusu iddiada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya'yı telefonla aradığı ve ona telefonda enflasyon rakamları ile ilgili "Gerçeği açıklayın, program yapamıyorum" dediğini iddia edildi.

Bu iddiayı Balbay, "Mehmet Şimşek, TÜİK başkanını aramış, 'Gerçeği açıklayın program yapamıyorum' demiş. TÜİK bu yüzden son verilerini gerçek demeyelim ama gerçeğe yakın açıkladı. Şu an ortada bir ekonomi programı yok" ifadeleri ile aktardı.

Bu iddialar sonrası bir son dakiak açıklaması geldi. Gelen açıklamada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, iddianın yalan olduğu bildirdi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasında iddialar ile ilgili, "Bakan Şimşek, TÜİK'İ arayıp 'Gerçek verileri açıklayın' dedi" iddiası doğru değildir. "Kulis bilgisi" adı altında, kurum ve yetkililerin itibarını hedef alan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç