Mehmet Şimşek: TL'nin aşırı değersizleşmesine izin vermeyiz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek: TL'nin aşırı değersizleşmesine izin vermeyiz

Son dakika haberi: Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında TL'yi aşırı değersizleştirmeyeceklerini söyledi.

Ekonomi 17 Mart 2024 0
Mehmet Şimşek: TL'nin aşırı değersizleşmesine izin vermeyiz

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten TL açıklaması.

TL'nin değer kaybetmesi hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Bakan Şimşek, TL'nin değersizleşmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

TL'nin değersizleşmesine izin verilmeyeceğini söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Şimşek, "Biz sırf birileri istiyor diye spekülatif amaçlı pozisyon aldı diye, TL'nin, programı bozucu düzeylerde, aşırı değersizleşmesine izin vermeyiz. Buna nasıl izin vermeyiz? TL'yi cazip hale getirerek, para politikasını ve kredi politikasını daha sıkı tutarak. Çünkü TL'de likidite olması lazım ki Döviz talebi olsun. Biz TL likiditesini de çok daha güçlü şekilde Hazine ve Merkez Bankası işbirliğinde yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.

BAE ile yapılan 50 milyar dolarlık anlaşmanın 8.5 milyarının sukuk anlaşması kısmının askıya alınması ile ilgili gelen soruya şu şekilde cevap verdi:

"Askıya alınmış bir şey yok. Türkiye'nin ihtiyacı olursa 8,5 milyar dolarlık uzun vadeli borçlanma imkanı var. Şu anda piyasada elverişli koşullarda borçlanmada sıkıntımız yok. Hazine bu sene iki borçlanma yaptı. İkisi de Türkiye kredi notunun sanki iki kademe üzerindeymiş gibi fiyatlandı. Türkiye çok elverişli koşullarda yurt dışından kaynak bulabiliyor"

Bakan açıklamasında kurumlar vergisi ile gelir vergisinde değişikliğe ggitmeyeceklerini söyleyerek, "Bu konuda çok netiz. Ama istisnaları, muafiyetleri, indirim oranlarını gözden geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç