Mehmet Şimşek: EYT'nin bütçeye maliyeti çok yüksek oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek: EYT'nin bütçeye maliyeti çok yüksek oldu

Bakan Mehmet Şimşek'ten emeklilikte yaşa takılanlar için son dakika açıklaması geldi. Bakan, maliyetin çok yüksek olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek: EYT'nin bütçeye maliyeti çok yüksek oldu

Bakan açıkladı: EYT'nin maliyeti çok büyük oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin maliyetinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Seçim sürecinde çıkarılan EYT'nin yıllık maliyetinin 724 milyar lira olduğunu ve bunun milli gelirdeki payının oldukça yüksek olduğunu söyleyen Bakan, şu ifadeleri kullandı:

EYT maliyeti çok yüksek oldu

"EYT'nin yıllık maliyeti 724 milyar lira. Neredeyse milli gelirin yüzde 2'sine yakın bir rakamdan bahsediyoruz. Geçen sene Mayıs ayında bütçe açığı tedbir alınmasaydı yüzde 10 ekleniyordu. Biz yılı yüzde 5 ile kapattık. Yüzde 5 büyük bir rakam.

Bu sene yüzde 5'in oldukça altına çekmek istiyoruz. Gelecek sene de yüzde 3'ün altına kalıcı şekilde çekmek istiyoruz. Deprem ve EYT etkisi dahil şu andaki parasal sıkılaşmanın getirdiği ilave finanman etkisi dahil, biz gelecek sene bütçe açığını milli gelirin yüzde 3 altına çekeceğiz. Daha kat edeceğimiz yol var.

Vergide adaleti ve etkinliği sağlama için çabamız var"

Yapılmayanların nedeni

Bakan açıklamasında net olarak belirtmedi. Ancak bu açıklamaya göre yapılmayan birçok konunun nedeni olarak EYT yükü kaynak gösteriliyor.

KKM vergiye tabi olacak

KKM'de şirketler için alınan vergi istisnasının bugün kalktığını söyleyen Bakan Şimşek, kazançlardan da vergi alınacağını ve bu hamle ile KKM'den çıkışların hızlanacağını söyledi.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
eyt yi yapmasaydınız sizin elinizde yedi planınızı ona göre yapacaksınız bugünü değil yarını düşünseydiniz sayın bakannn
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Eyt çıkartıp seçim kazandınız 45 yaşındaki emekli oldu yerli hem çalışıyo hem yüksek maaş alıyo hem emekli maaşı alıyo 65 yaş emeklilerimiz 10 tl maaşa mahkum bırakıldı geçinemiyo bu hak deyilmi Rabbim bu hakkın hesabını soracak 🤲
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Allah' sizi bildiği gibi yapsın.